5 dakikada sofrada! Enfes patates kavurması tarifi, kahvaltının gözdesi

Patates kavurması kahvaltıda severek tüketiliyor. Patates kavurması içerisine dilediğiniz gibi sosis de ekleyebilirsiniz. Patates kavurması nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Patates kahvaltıda severek tüketiliyor. Patatesin haşlanmış olması şart. Peki patates kavurması için ne gerekiyor?

Kahvaltılık Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

3 adet patates(haşlanmış)

1 adet soğan

3 adet yeşil biber

3 kaşık sıvı yağ

3 yumurta

4-5 adet sosis

Kaşar peyniri, pulbiber, karabiber, tuz.

Kahvaltılık Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın, yeşil biberleri ve sosisleri de küçük küçük doğrayıp ekleyerek kavurmaya devam edin.

Patateslerinizi küp şeklinde doğradıktan sonra onuda ilave edip karıştırmaya devam edin.

Bu arada yumurtaları bir kapta kırıp tuz, karabiber ve pulbiberini de atıp karıştırdıktan sonra kavrulan patatesin üzerine döküp tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısıp biraz pişirin.

Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp eridikten sonra şeklini bozmadan tavayı servis tabağına kaydırarak servis edin.

AFİYET OLSUN.