HİLAL ÇAKIR
Kahvaltılar bazen koşuşturma içinde geçer ve sofraya oturacak kadar zaman bulamayabiliriz. Hazır yufka ve patatesin mükemmel uyumu, kahvaltı telaşınızı unutturacak kadar pratik ve lezzetli. Üstelik patatesli börek tarifinin sırrı, malzemelerin ne kadar basit ve ulaşılabilir olduğunda saklı.
Patatesli börek, evdeki herkesin beğenisini kazanacak klasik bir lezzet. Fakat bu tarifteki gibi hazır yufka kullanarak zaman kazanabilir, günün en önemli öğününü kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olacak şekilde pişen bu börek, kahvaltıya sadece dakikalar kala bile fırından sıcacık çıkıyor.
Malzemeler
2 adet hazır yufka
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan (isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı su
Yumurta (üzeri için)
Haşlanmış patatesleri bir kaseye alıp, iyice ezin. Soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kavrulmuş soğanları patateslere ekleyin ve tuz, karabiber ile karıştırın.
Hazır yufkayı tezgaha serin. Üzerine biraz sıvı yağ ve su karışımını sürün. Yufkayı ikiye katlayarak uzun bir şerit haline getirin.
Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız patatesli harcı koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın.
Böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Çıtır çıtır böreğiniz fırından çıktı, artık servise hazır! Afiyetle yiyebilirsiniz.