AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Gülistan Karak
Kahvaltıda farklı tad arayan, hem lezzetli hemde pratik olsun diyenler çin harika bir tarif hazırladık. Yöresel lezzetler denemeyi sevenler için bu tarif tam size göre. Mardin'in pekmezli yumurta tarifi. İşte hazırlanışı...
MALZEMELER- 4 yumurta
- Yarım çay bardağı un
- 2 çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Yumurtaları bir kaseye kırarak üzerine unu dökün
- El çırpıcısı ile unu yedirene kadar karıştırın.
- (İsterseniz bu tarifi un kullanmadan da deneyimleyebilirsiniz. Un kullanmak istemeyenler sadece yumurtaları çırpın)
- Bir tava alarak içine kullanacağınız kadar yağı koyun
- Tavayı ocağa koyarak yağın hafif kızışmasını bekleyin.
- Hazırladığınız yumurtaları tavaya dökerek eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Ardından yumurtanın bir tarafının piştiğinden emin olduktan sonra yumurtayı ister iki parçaya bölerek ister tek seferde çevirin.
- Ocağı kısık ateşe alarak yumurtayı çevirdikten sonra tavanın kenar kısmından pekmezi yavaşça dökün.
- Tavanın alt kısmına pekmezin güzelce yayılmasını sağladıktan sonra ocağı orta ateşe alıp 1.5/2 dakika kadar daha pişirin.
- Nefis pekmezli yumurtanız hazır.
- Lezzetini tam olarak alabilmeniz için tavada servis etmeni önerilir.
- Afiyet olsun