Beşamel sos tarifi en favori soslardan biri. Peki, en kolay beşamel sos tarifi nasıl yapılır? Fransız sosu olan beşamel sosun temel malzemesi tereyağıdır. 5 dakikada beşamel sos tarifi mutfakta işinizi kolaylaştıracak.
BEŞAMEL SOSUN PÜF NOKTASI
Yemeğe lezzet katan bir şey varsa o da sosudur. Beşamel sos da yemeği farklı ve güzel görünüme kavuşturan soslardan biri. İster patlıcanlı yemeklerde ister makarnada kolaylıkla kullanabilirsiniz. Beşamel sosun püf noktası iyi karıştırılmasıdır, pürüzsüz olması gerekir.
BEŞAMEL SOS MALZEMELER
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 yemek kaşığı çok amaçlı un
2 su bardağı tam yağlı süt
Tuz
Karabiber
BEŞAMEL SOS TARİFİ
Beşamel sos tarifi için sütün ılık olması gerekiyor.
Bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Unu ekleyin, pürüzsüz ve açık altın rengi olana kadar karıştırın.
Sütün hepsini birden değil yavaş yavaş ekleyin ve tüm malzemeler karışana kadar çırpın.
Sütün tamamını ekledikten sonra 5 dakika karıştırarak kaynatın.
Beşamel sosa son olarak tuz ve karabiberi de ekleyerek ocağın altını kapatın. Beşamel sosu makarna, lazanya, güveç yemekleri ve diğer çeşitlerde kolaylıkla kullanabilirsiniz.