5 dakikada hasta iyileştiren tavuk suyu çorbası tarifi

Denenmiş hasta çorbası şifa dağıtıyor. Bu tarifte şehriye ve tavuk birleşiyor. Tavuk suyu ile yapılan vitamin deposu çorba nasıl yapılır? İşte tarifi...

Zerdeçal, tavuk ve zeytinyağı... Tüm şifalı besinlerin bir arada olduğu çorba nasıl yapılır? İşte yanıtı...

HASTA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tavuğu 1,5 litre suyun içinde haşlayın.

Tavuk haşlanınca suyunu süzüp, etini bir çatal yardımıyla didikleyin.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp unu bu yağda kavurun.

Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz una tavuk suyunu karıştıra karıştıra ilave edin.

Tel şehriyeyi de ekleyip yumuşayana kadar çorbanızı pişirin.

Bu esnada limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın ve bir terbiye hazırlayın.

Tenceredeki kaynayan tavuk suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin.

Didiklediğiniz tavuk göğsünü, tuzu ve zerdeçalı da ekleyin.

Karıştırarak bir taşım daha kaynattığınız çorbanızı, şehriyeleri yumuşadığında servis edebilirsiniz.

Dilerseniz servis aşamasına üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun...