Kurabiyelerin şahı! Pastane usulü acı badem kurabiyesi tarifi

Türk usulü acı badem kurabiyesi çok seviliyor. Acı badem kurabiyesinin en önemli noktası ise az malzemeyle yapılması. İşte acı badem kurabiyesi tarifi...

Kurabiyeler çay ile beraber çok güzel tüketiliyor. Ancak içlerinde bir tanesi var ki çok lezzetli. İşte acı badem kurabiyesi tarifi...

ACI BADEM KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER

250 gr badem tozu (2 buçuk su bardağı)

350 gr toz şeker (1+ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)

200 gr yumurta akı (Yaklaşık 6 adet yumurta)

2 yemek kaşığı limon suyu

ACI BADEM KURABİYESİ HAZIRLANIŞI

Badem tozu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencereye alın.

Çırpıcı ile karıştırın.

Tencereyi ocağa alın, kısık ateşte 10 dk. kadar karıştırarak pişirin. Hep karıştırın yoksa hemen yanmaya başlar. (karıştırdığınızda yayılması 10-15 saniye kadar sürüyorsa kıvamı olmuş demektir. Daha kısa da sürebiliyor.)

Hamuru mixerin spatula ucu ile karıştırarak veya tezgaha yayarak soğutun. O arada limon suyu ilave edin. Krema sıkma torbasına alın.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2-3 cm aralıklarla 3cm çapında sıkın.

160 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.

Fırından alınca kurabiyeler yerinde olan yağlı kağıdı nemli bezin üzerine alın ve 20 dk. beklettikten sonra tüketin.