5 çayına iyi giden yulaflı kurabiye tarifi

Yulaflı kurabiye kalorisi az bir tarif. Yulaflı kurabiye sağlıklı malzemelerden yapılıyor. Peki yulaflı kurabiye nasıl yapılır? İşte çay eşliğinde çok seveceğiniz yulaflı kurabiye tarifi...

Bildiğiniz tüm tatlıları unutun. Yulaflı kurabiye az kalorili ve sağlıklı bir besin. Peki yulaflı kurabiye nasıl yapılır? İşte çay eşliğinde çok seveceğiniz yulaflı kurabiye tarifi...

YULAFLI KURABİYE İÇİN MALZEMELER

1.5 su bardağı yulaf

2 su bardağı un

1 su bardağı esmer şeker

1 yumurta

1 su bardağı doğranmış kuru kayısı

1 tatlı kaşığı karbonat

225 gr tereyağı

2/3 su bardağı ufalanmış fındık

YULAFLI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Yulaf, un, şeker ve doğranmış kuru kayısıyı bir kapta karıştırın. Fındıkları yanmaz tavada yağsız olarak kavurun.

Tereyağını tavada eritin. Yumurtayı kasede hafifçe çırpın. Yağı ve yumurtayı yulaflı karışıma ekleyin. Elinizle bütün malzemeler karışacak şekilde yoğurun.

Hamurdan büyük bir ceviz büyüklüğün de parçalar koparın. Avucunuzun içinde top yapın ve üzerine hafifçe bastırın.

Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısınmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın.

Yulaflı kurabiyeyi, ev yapımı muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.