5 bin yıllık şifa kaynağı! Canan Karatay her sabah bir kaşık tüketiyor, kalp stabil...

Tükettiğimiz her besin sağlığımız için büyük bir önem taşır. Prof. Dr. Canan Karatay da bu noktada, tam 5 bin yıllık doğal şifayı sizler için paylaştı. İşte her gün 1 kaşık tüketmeniz gereken o besin.

Sağlıklı yaşama adım atmak isteyenlere yaptığı açıklamalar ile yol gösteren Canan Karatay'ın her gün düzenli tüketilmesini önerdiği bu besin hastalıklardan korunmak isteyenler için adeta bir şifa deposu. İşte Canan Karatay'ın 5 bin yıllık şifa olarak adlandırdığı o mucizevi besin ve sağlık açısından faydaları:

CANAN KARATAY ÖNERİYOR

Canan Karatay'ın her gün düzenli olarak tüketilmesini önerdiği bu besin pekmezin en yakın dostu tahinden başkası değil. Sağlıklı yapısı ile tüketimi önerilen tahin vücutta mucize etkisi yapıyor. Canan Karatay'a göre tahin içerdiği yüksek protein, sağlıklı yağlar ve kalsiyum sayesinde hem besleyici hem de koruyucu bir gıda.

Tahin E vitamini bakımından zengindir ve bu sayede cildi besler. Ciltte görülen sivilce ve akne gibi zararlı oluşumları gideren tahin aynı zamanda cildi parlatmaya yardımcı olur, kırışıklıklardan korur. Tahin içerdiği kalsiyum değeri ve sağlıklı yağlar ile kemik hastalıklarının da önüne geçmeyi sağlar.

Sağlıklı yağlar açısından zengin olan tahin içerdiği doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korur. Kolesterol seviyelerini dengeleyen tahin kalp damarlarında tıkanıklığın da önüne geçer.

Tahin ayrıca bağışıklığı güçlendirmeye de yardımcı olur. Bağışıklığı güçlendiren tahin özellikle kış aylarında görülen dönemsel hastalıklara karşı vücutta bir kalkan etkisi sağlar.