En güzel pandispanya tarifi! Pandispanyanın püf noktaları

En güzel pandispanya tarifini sizler için hazırladık. Pandispanyanın yapılışı kolay gibi görünse de püf noktaları kaçırırsanız yaş pastalarınız istediğiniz lezzette olmayabilir. Peki, pandispanya nasıl yapılır? Pandispanya malzemeleri nelerdir? İşte yanıtlar...

Pandispanya keki yaş pastaların lezzeti açısından büyük bir öneme sahip. Peki, sünger gibi pandispanya keki yapmaya hazır mısınız? Sizler için 5 adımda pandispanya keki tarifini ve malzemelerini anlattık. Pandispanyanın yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

PANDİSPANYA KEKİ MALZEMELERİ

Yarım bardaktan iki parmak fazla toz şeker

4 yumurta

Bir tutam tuz

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 su bardağından biraz fazla un

PANDİSPANYA KEKİNİN YAPILIŞI

Yumurtaları, şekeri, tuzu ve limon kabuğunu bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Yumurtaları çok kabarık ve soluk sarı olana kadar çırpın. Unu da yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Pişireceğiniz fırın tepsisini veya borcamı tereyağıyla yaplayıp üzerine un serpin. Ardından hazırladığınız hamuru tepsiye dökün.

180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Piştikten sonra fırın kapağını aralık bırakarak kekin yavaşça soğumasını bekleyin.

Pandispanyayı fırından çıkarın, 10 dakika daha soğumaya bırakın, daha sonra kenarları bir bıçakla gevşetin ve tamamen soğuması için baş aşağı bir tel ızgara üzerine çevirin. Pandispanyanız hazır.

PANDİSPANYANIN PÜF NOKTALARI

Yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bu nedenle pandispanyanızı hazırlamadan bir saat önce yumurtaları dolaptan çıkarın ve dinlendirin.

Unu eleyin.

Karışımı tepsiye döktükten sonra üstünü düzeltmeyin ya da tepsiyi tezgahın üzerine vurmayın, olduğu gibi bırakın.