Salatalık turşusu tarifi üzüm sirkesiyle yapılıyor. İçerisine maydanoz ve nohut da atılması lezzeti artırıyor. Kış hazırlıklarının vazgeçilmezi olan salatalık turşusunu yapmanın tam zamanı. Peki, salatalık turşusunun püf noktası nedir?
Yemeklerin yanında salatalık turşusuna mutlaka yer verilir. Salatalık turşusunun püf noktası kullanılan salatalıkların taze olması ve cam kavanozda iyi muhafaza edilmesidir. Bir de salatalıkların birkaç yerinden iğne ile delmek turşunun hazır olma süresini kısaltır. İşte 5 adımda salatalık turşusu tarifi ve malzemeleri...
SALATALIK TURŞUSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 kilo taze kornişon salatalık(çok büyük olmasın)
7 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
6 yemek kaşığı iri tuz
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
6 adet nohut
8-9 su bardağı su
SALATALIK TURŞUSU YAPIMI TARİFİ
1. Salatalık turşusu tarifi için önce malzemeleri güzelce yıkayın ve temizleyin.
2. 5 kilogramlık kavanozun içine salatalıkları sıkıca doldurun. Ara ara ayıkladığınız sarımsaklardan ve 4-5 adet nohutu serpiştirin.
3. Kavanozun yarısına gelince limon tuzunu da ekleyin ve salatalıkları yerleştirin. Yine ara ara sarımsak ve nohutlardan da yerleştirin. Kavanoz dolduktan sonra en üste maydanozları doğramadan koyun.
4. Başka bir kapta tuz, sirke ve suyu karıştırın. Ardından bu karışımı kavanoza dökün.
5. Kavanozun kapağını kapatın. Su, sirke ve tuzun eşit miktarda dağılması için kavanozu bir kaç kez çevirin. Salatalık turşusunu doğrudan güneş görmeyen bir yerde 20 gün bekletin.