5 adımda saksıda lavanta bakımı

Saksıda lavanta yetiştirmeyi merak edenler için adım adım lavanta bakımını anlattık. Sadece yılda bir kere toprağı yenilenen lavantayı yetiştirmek sanıldığı kadar zor değil. Lavanta fazla suya ihtiyaç duymaz ve haziran, temmuz aylarında çiçek açar. İşte evde lavanta yetiştirmenin kuralları...

Evde lavanta bakmanın püf noktaları merak ediliyor. Güneşi seven lavanta hem kokusuyla hem de görünümüyle sevilen çiçekler arasında yer alıyor. Peki, saksıda lavanta nasıl yetiştirilir?

5 ADIMDA LAVANTA BAKIMI

1. Lavanta güneşi sever. Bu nedenle lavanta bakımı için aydınlık bir ortam tercih edilmelidir.

2. Çok nemli toprak sevmeyen lavantayı haftada iki kez sulamak yeterli.

3. Lavanta Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklerini açar. Mart-Mayıs ayları arasında dikimi gerçekleştirilmelidir.

4. Saksıda lavanta ekerken toprakla buluştuğunda ilk su çok önemlidir. Toprağın nemli olması ve suyun dinlenmiş olması önemlidir.

5. Saksıda lavanta bakımı için saksı boyutu büyük olmalıdır. Çünkü kökleri uzun olduğu için derin olmayan saksıda iyi gelişim gösteremeyecektir.

LAVANTA NASIL EKİLİR?

Lavanta sıcağı sever. Tohumların sağlıklı gelişebilmesi için saksıda çıkan yabani otlar mutlaka temizlenmelidir. Kökleri ve yaprakları geniş olan lavantayı ekerken çevresinde biraz boşluk bırakarak ekin. Tohumlar derine yerleştirilmelidir. Lavantalar her sene iki kez budanmalıdır. Bakımı yapılan ve yerini seven lavanta haziranda çiçek vermeye başlar.