5 adımda patatesli börek tarifi! Çay demlenene kadar sofrada

Patatesli börek en sevilen çay yanı lezzetlerinden biri. Haşlanmış patates harcıyla yufkanın mükemmel uyumu gün boyu tok tutacak bir atıştırmalık sunuyor. Çay yanına doyurucu olan patatesli börek tarifine bayılacaksınız. İşte 5 adımda mükemmel lezzetin tarifi…

AZİME KAHYA

Mutfakla arası iyi olanlar patatesli börek tarifini araştırıyor. Peki, patatesli börek nasıl yapılır?

5 adımda patatesli börek yapmak için önce malzemeleri hazırlayın. Göreceksiniz, çay demlenene kadar fırında olacak. İşte nefis lezzetin tarifi...

Malzemeler:

İç harcı için:

3 adet büyük boy patates

1 adet büyük soğan (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yarım çay bardağı su

1/2 çay bardağı zeytinyağı (patates harcına)

3 adet yufka

Üzeri için 1 yumurta

5 ADIMDA PATATESLİ BÖREK TARİFİ

1. İç harcını hazırlayın. Patatesleri soyup, haşlayın ve ezin.

2. Bir tavaya zeytinyağını alın. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 1 kaşık salça ilave edin. Kavrulmuş soğanların üzerine ezilmiş patatesi ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırın. Soğanlı karışımla patatesleri karıştırın.

3. Yufkalara sürmek için bir kaseye 2 yemek kaşığı yoğurt ve biraz sıvıyağ ekleyin. Karıştırın.

4. Yufkaya güzelce bu karışımdan sürün. Sigara böreği şeklinde kesebilirsiniz ya da gül böreği şeklinde yapabilirsiniz. Tercih size kalmış.

5. İç harçtan yufkaya koyun ve katlayarak kapatın. Sonrasında rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını bir kaseye alın ve üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Bu karışımı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Kanı saniyesinde yükseltiyor! Hem güç veriyor, hem halsizliği bitiriyor