5 adımda parfe tarifi ve malzemeleri! Parfe nasıl yapılır?

Parfe nedir? Parfe nasıl yapılır? gibi soruların cevabı merak ediliyor. Yaz aylarında hafif ve hazırlaması pratik tatlılar arasında yer alan parfenin limonlusundan çilekisinde kadar birçok çeşidi yapılıyor. Misafirinize ikram edebileceğiniz limonlu parfe yapmaya ne dersiniz? İşte size 5 adımda limonlu parfe tarifi ve malzemeleri...

Parfe tarifi merak ediliyor. Yaz mevsiminde şerbetli tatlılar yerine parfe gibi kolay hazırlanan hafif ve lezzetli tatlılar tercih ediliyor. Peki, parfe nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Bisküvi ve krem şanti ile yapılan limonu parfe tarifi misafirlerinize ikram edebileceğiniz favori tatlılarınız arasında yer alacak. 5 adımda limonu parfe tarifi ve malzemeleri sizlerle...

LİMONLU PARFE İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı soğuk süt

2 poşet krem şanti

2 yumurta

2 adet limon

1 paket petibör bisküvi(burçak bisküvi de olabilir)

Yarım çay bardağı kadar damla çikolata

Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz

1 paket vanilya

LİMONLU PARFE YAPILIŞI

1. Öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın.

2. Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.

3. Dolaptaki krem şantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını krem şantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.

4. Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.

5. Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün. Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun. Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır. Parfe tarifinizi istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.