5 adımda nefis salça tarifi

Salça tarifi merak ediliyor. Çünkü hemen hemen her şehirde salça yapımına başlandı. Biber ve domates salçası tarifi için birkaç püf noktası bulunuyor. Kahvaltı ve yemeklerde kullanabileceğiniz ev yapımı salça zahmetli olsa da lezzeti için değiyor. İşte 5 adımda salça tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kış hazırlığı denilince salça tarifinden bahsetmeden olmaz. Çünkü şu sıralar hemen hemen her evde salça hazırlığı var. Özellikle bahçesi ya da balkonu olan birkaç kadın bir araya gelerek her gün bir evin kışlık salçalarını yapıyor. Peki, evde salça nasıl yapılır? Ev yapımı salçanın püf noktası nedir?

Domates salçası ya da biber salçası için aynı tarifi kullanabilirsiniz. Ev yapımı salçayı yemeklerde ve kahvaltılarda kullanabilirsiniz.

5 ADIMDA SALÇA TARİFİ

1. Salça yapımı için öncelikle domates ve biberleri güzelce yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.

2. Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Sonra tencereye koyup, kaynatma işlemine başlayın.

3. Kendiniz ezebilir ya da makineden geçirebilirsiniz. Her şekilde sıvı hâle gelmedilir.

4. Sonra tekrar kaynatıp, güneşin altına sererek, kurumaya bırakın.

5.Kıvama gelince salçalar kullanıma hazır. Afiyet olsun...