5 adımda çikolatalı ravioli tarifi! MasterChef'te en çok merak edilen makarna türü

Çikolatalı ravioli tarifi merak ediliyor. MasterChef izleyenler çikolatalı makarna lezzetini araştırmaya başladı. Ravioli dolgusu isteğe göre değişebilir. Buradaki en önemli şey hamuru tutturmak ve doğru haşlamak. Ravioli hamurunun içinde çok fazla kakao kullanmak hamuru sertleştirir. Renginin çok koyu değil daha kahverengi olması gerekir. İşte 5 adımda çikolatalı ravioli tarifi…

MasterChef izleyenler çikolatalı ravioli tarifini araştırıyor. Kulağa tuhaf gelen çikolatalı makarna türü birçok kişinin müptelası olduğu bir lezzet.

ÇİKOLATALI RAVİOLİNİN PÜF NOKTASI

Hamurun içinde çok fazla kakao kullanmak hamuru sertleştirir. Renginin çok koyu değil daha kahverengi olması gerekir.

ÇİKOLATALI RAVİOLİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

2 adet yumurta

Yeteri kadar un

1/4 su bardağı kakao

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolgusu için:

80 gr bitter çikolata

80 gr beyaz çikolata

250 gr labne peyniri

250 gr mascarpone peyniri

2 damla vanilya aroması

1 adet çırpılmış yumurta

Hamuru yapıştırmak için:

1 adet yumurta

Frambuazlı sos için:

4 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı dondurulmuş frambuaz

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı su

Süslemek için

5-6 adet frambuaz

Öğütülmüş mısır gevreği

5 ADIMDA ÇİKOLATALI RAVİOLİ TARİFİ

1. HAMUR KISMI: Bir karıştırma kabına elenmiş un, sıvı yağ, tuz, kakao, pudra şekeri ve yumurtayı alarak karıştırın. Yoğurma kıvamına gelince yoğurun ve dinlenmeye bırakın.

2. ÇİKOLATA KISMI: Hamur dinlenirken beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Başka bir kapta labne, mascarpone peyniri, vanilya ve yumurtayı karıştırın. Eritip soğuttuğunuz çikolatayı labneli karışıma ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız kremayı 2 saat buzdolabında bekletin.

3. DOLGU KISMI: Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve iki parçaya ayırın. Hafifçe unlayarak merdane yardımıyla açın. İnce açtığınız hamurların ortasına, dolgu kremasını 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkın. Dolguyu koyduğunuz yerler dışındaki hamur kısımlarına çırpılmış yumurta sürün. Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine boş hamuru koyun ve kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.

4. RAVİOLİ ŞEKİL VERME KISMI: Bıçak yardımıyla raviolileri kare şeklinde kesin. Kenarlarına çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz. Hazırladığınız raviolileri 15 dakika buzlukta bekletin. Ardından tencerede su kaynatın. Raviolileri kaynar suda 5 dakika pişirin.

5. RAVİOLİ SUNUM KISMI: Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve kaynatın. Kıvam alınca altını kapatın. Raviolileri servis tabağına alın. Sosla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Spagetti köfte tarifi! MasterChef izleyenlere Arda Türkmen'in tarifi