45 yaşından sonra başlıyor! Vücudun çökmesine neden oluyor

Kemik erimesinin kadınlarda erkeklere göre daha sık görüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, kemik erimesinin genellikle 45 yaşında ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Peki, kemik erimesi önlenebilir mi?

DHA

Kemik erimesi hem kadınlarda hem de erkeklerde genellikle 45 yaşından sonra başlıyor. Fakat kadınlarda daha sık görülüyor. İlerleyen yaş, menopoz, kalıtım, kalsiyum ve D vitamini eksikliği, hareketsiz yaşam kemik erimesinin başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aslı Turan, sırt ağrısının kemik erimesinin ilk belirtisi olduğunu söyledi.

KADINLARDA DAHA SIK GÖRÜLMESİNİN NEDENİ

45 yaşında ortaya çıkmaya başlayan kemik erimesi, erkeklere nazaran kadınlarda daha sık görüldüğünü belirten Turan, bunun sebebini şöyle açıkladı:

"50 yaşından sonra her 3 kadından 1'inde kemik erimesi saptanmaktadır. Kadınlarda menopoz sonrası östrojen hormonu düzeyinin azalması, kemik erimesinin önemli bir nedenidir."

SİNSİ İLERLİYOR! BU BELİRTİLERE DİKKAT

Uzman Dr. Aslı Turan, kemik erimesinin sinsice ilerleyen ve erken dönemde çok belirti göstermeyen bir rahatsızlık olduğunu söyleyerek şu bilgileri verdi:

"Genellikle kemik erimesinin ilk belirtisi olan sırt ağrısının nedeni, sırt omurlarında oluşan küçük kırıklardır. Omurlardaki bu küçük kırıklar darbe veya düşme olmadan da gelişebilir. Kırıkların sayısının artışıyla da omurlarda çökme meydana gelir. Bu çökmelere bağlı olarak hastanın omurgası öne doğru eğilir, sırtında kamburluk oluşur ve boyu kısalır. Osteoporozda omur kemiklerinin yanı sıra kalça kemikleri, el bilekleri ve kaburga kemiklerinde de kırık görülme olasılığı artar."

Limonlu saç maskesi saçı hızlı uzatıyor ve kalınlaştırıyor

YKS, KPSS... Tüm sınavlardan önce zekâ için bu yiyecekleri tüketin

5 soruda kişilik testi tek kelimeyle seni özetliyor! Nasıl bir insansın öğren