400 gram kıymadan bir tepsi lezzet çıkıyor! Kahvaltılık çi börek tarifi, damakta lezzet bırakıyor

Çi börek içi kıyır kıyır oluyor. Kıymalı çi börek hamuru 15 dakika yoğrulmalı. Soğanların minik minik doğrandığı çi börek nasıl yapılır?

Çi börek hamuru 30 dakika dinlenmeli. Çi böreğin iyice harmanlanması için malzemelerin aynı kapta yoğrulması gerekiyor. Peki lezzet şöleni çi börek nasıl yapılır?

Çi Börek Tarifi

Malzemeler

15-16 adet

Hamuru için;

4.5 su bardağı un (500gr)

2 su bardağı su (400ml)

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı tuz

İç harcı için;

400 gram kıyma

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 su bardağı su

Hazırlanışı;

Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yaklaşık 15 dk yoğuralım.

Yarım saat dinlendirelim.

Hamuru 15 parçaya bölelim.

Üzerini kapatalım.

İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım soğanı ya çok minik doğrayın yada rendeleyin iri kalmasın.

Hamurları ince olacak şekilde açalım harcımızdan yerleştirip videodaki gibi kapatalım kenarlarını pişerken açılmaması için çatalla ezebilirsiniz.

Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve mümkünse henüz sıcakken afiyetle yiyelim.

Deneyen herkese afiyet olsun.