40 yıllık tatlıcıların puding tarifi! Kesmiyor, akışkan püf noktası sürekli karıştırmak

Puding basit görünse de yapılış teknikleri var. Kıvamı kesmeyen ve akışkan puding nasıl yapılır? İşte evde puding yapmanın püf noktaları...

Pudinge çocuklar bayılıyor. Basit ama lezzetli pudingin incelikleri neler? İşte lezzetinden parmak ısıracağınız evde puding tarifi...

EVDE PUDİNG YAPMANIN İNCELİKLERİ

Evde puding yaparken ev hanımlarının dikkat etmesi gereken tüm incelikler paylaşıldı. İşte gözünüzden kaçırmamız gereken o püf noktalar:

Kıvamı şaşmayan puding hazırlamanın incelikleri; Tıpkı 40 yıllık tatlıcılardaki gibi oluyor

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

2 dolu yemek kaşığı un

2 dolu yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Uygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.

Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.

Kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.

Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak, mikserle bir kaç dakika çırpalım. Burada tel çırpıcı da kullanabilirsiniz ancak mikser ile kıvamı daha güzel olacaktır.

Hazır olan pudingi kepçe yardımı ile kaselere aktaralım. Ben kullandığım kaseler ile 4 kase elde ettim.

Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.

Güzelce dinlenen ve soğuyan pudinglerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kıvamı şaşmayan puding hazırlamanın incelikleri; Tıpkı 40 yıllık tatlıcılardaki gibi oluyor