40 yıllık fırıncıların yumuşacık pide hamurlarının sırrı! Yumurta yerine 1 kaşık eklenince puf puf oluyor

40 yıllık fırıncıların yumuşacık pide hamurlarının sırrı merak ediliyor. Evde yumuşacık, kabaran ve kıvamında pide hamuru yapmayı kim istemez. Ancak bazen işler tersine gider ve pide hamurunuz kabarmayabilir. Ya da pide hamurunuz fırına girdiği an kabarması sönebilir. Pide hamurunda istediğiniz kıvamı ve lezzeti elde etmek istiyorsanız bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. 40 yıllık fırıncıların pide hamurlarının sırrı açığa çıktı. Öyle bir malzeme var ki pide hamuruna yumurta yerine eklenince puf puf oluyor. Peki pide hamurun yumuşacık olmasının püf noktası ne? İşte pide hamurunu puf puf yapan sır…

ELİF ÇARMAN

Hamur işleri yaparken herkes mükemmel sonuçlar elde etmek ister. Yumuşacık pide hamuru kabartmak ise ustalık gerektirebilir. Pide hamuru hazırlarken bazen işler tersine gidebilir ve ne yaparsanız yapın bir türlü kabarmaz. Kabarmayan pide hamuru ile başa çıkmak ise oldukça zor olabilir. Peki pide hamurunun puf puf kabarmasının püf noktası ne? 40 yıllık fırıncıların yıllardır sakladığı yumuşacık pide hamurlarının sırrı ortaya çıktı. İşte pide hamurunukabarttıkça kabartan yöntem...

40 YILLIK FIRINCILARIN YUMUŞACIK PİDE HAMURLARININ SIRRI

Pide hamur hazırlarken kabarması için maya, karbonat veya kabartma tozu gibi malzemeler tercih edilir. Ancak yumurta yerine eklenen malzeme pide hamurunu yumuşacık puf puf yapıyor. İşte 40 yıllık fırıncıların pide hamuru sırrı...

YUMURTA YERİNE 1 KAŞIK EKLENİNCE PUF PUF OLUYOR

Ramazan pidesi, geleneksel olarak ramazan aylarında fırınlarda pişirilen özel bir ekmek olarak tüketilir. Mayalı ve yumuşak bir hamurdan yapılan ramazan pidesi; yuvarlak veya oval şekli, üzerindeki desenleri ve çıtır kabuğuyla bilinir. Ramazan pidesi genellikle susam ve çörek otu ile süslenir ve sıcak sıcak tüketildiğinde lezzeti zirveye çıkar.

40 YILLIK FIRINCILARIN PİDE HAMURLARININ PÜF NOKTASI

Hamurun iyice yoğrulması, pidenin daha yumuşak olmasını sağlar.

Mayanın tam olarak aktive edilmesi, hamurun kabarması için önemlidir.

Fırın önceden iyice ısıtılmalıdır, böylece pidenin dışı çıtır, içi yumuşak olur.

Pide fırından çıkar çıkmaz üstüne temiz bir bez örtmek, nemini koruyarak yumuşak kalmasını sağlar.

40 YILLIK FIRINCILARIN PİDE HAMURU TARİFİ

Evde yapılan Ramazan pidesi, hem lezzetiyle hem de sağlıklı olmasıyla fırından alınan pidelere mükemmel bir alternatiftir. Yumuşacık iç yapısı, çıtır dış kabuğu ve mis gibi kokusuyla iftar sofralarınızın baş tacı olabilir. Peki, fırından alınmış gibi lezzetli ve tam kıvamında bir Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

YUMURTA YERİNE 1 KAŞIK KULLANIN: PİDENİN ÜSTÜ NAR GİBİ KIZARSIN

Ramazan pidesi yaparken birçok kişi yumurtayı tarifinden çıkartıyor. Peki yumurta yerine alternatif ne kullanılabilir? Ramazan pidesinin üstünü yumurta kullanmadan da nar gibi kızartmak mümkün. Peki nasıl? Süt, yoğurt, zeytinyağı ya da pekmez kullanarak Ramazan pidesinin dış kısmını kızartır ve lezzetini arttırır.

YUMURTA YERİNE YOĞURT VE SÜT

Yoğurdun asidik yapısı ve sütün nemi hamurun kıvamını ve dış dokusuna etki eder. Böylece yoğurt ve sür karşımı, Ramazan pidesinin üstüne uygulandığında doyurucu bir kızarıklık sağlar. Pide hazırlarken yumurta yerine yoğurt ve sürt karışımı kullanmak pideyi çıtır çıtır yapar ve üzerine kızarıklık verir.

ZEYTİNYAĞI İLE PİDENİN ÜZERİ NAR GİBİ KIZARIYOR

Ramazan pidesi hamurunda zeytinyağı kullanmak hafif bir lezzet ekler. Pide hazırlarken yumurta yerine 1 kaşık zeytinyağı kullanıldığında üzerine nar gibi kızarır. Zeytinyağı pidenin günlerce taze kalmasını sağlar.

DEĞİŞİK BİR TAT PEKMEZLİ PİDE

Ramazan pidesi yapımında değişik bir tat arayışındaysanız yumurtaya alternatif olarak pekmez de kullanabilirsiniz. Pide yapımında pekmez kullanmak nar gibi kızartır.