AKSAM.COM.TR
Çiğ börek sevilen bir hamur işi. Çiğ börek iç harcı kıyma ve soğandan oluşuyor. Peki çiğ börek nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi...
Çiğ Börek Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Hamuru için;
4,5 su bardağı un
Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 su bardağı su
İç harcı için;
350 gram orta yağlı kıyma
Yarım rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz ve su
Çiğ Börek Nasıl Yapılır?
Hamurunun hazırlanışı:
Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.