40 yıllık börek ustasından püf noktalar! Çiğ börek tarifi! Püf noktası hamurun sert olması

Çiğ börek mis kokusuyla iştahı açıyor. Çiğ börek son derece doyurucu olabilir. Evde deneyebileceğiniz çiğ böreğin hamuru sertçe olmalı. Peki çiğ börek nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR

Çiğ börek sevilen bir hamur işi. Çiğ börek iç harcı kıyma ve soğandan oluşuyor. Peki çiğ börek nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi...

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

4,5 su bardağı un

Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz

1-1,5 su bardağı su

İç harcı için;

350 gram orta yağlı kıyma

Yarım rendelenmiş soğan

Karabiber

Tuz ve su

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Hamurunun hazırlanışı:

Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.

İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.

İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.

Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.

İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)

Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.