Tüm bahçeye muz ekin! 40 yıllık bahçıvanlar öneriyor! Bir hafta sonra sonuç...

Muz faydaları olan potasyum zengini bir meyve. Peki, hiç düşündünüz mü bahçeye muz ekerseniz ne olur? Bahçıvanlar bahçeye ekilen muzun bir hafta sonra her şeyi değiştirdiğini ve sonucun mükemmel olduğunu söylüyor. İşte bir hafta sonra bahçeye ekilen muzun sonucu...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Lezzetli meyvelerden biri olan muz bahçeye ekildiğinde tadından çok daha fazlasına hizmet ediyor. Bahçıvanlar bahçeye ekilen muzun birçok şeyi değiştirdiğini vurguluyor. Çok değil bir hafta sonra etkisi ortaya çıkıyor.

BAHÇEYE EKİLEN MUZUN ETKİLERİ

Muz, bitki büyümesi için önemli bir element olan potasyum da dahil olmak üzere besin açısından zengindir. Muz kabuklarını toprağa gömerek toprağı temel minerallerle zenginleştirirsiniz. Bu doğal gübre bitkilerinizi besleyerek daha güçlü ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olur.

Muz aynı zamanda doğal haşere kovucudur. Kabukları yaprak bitlerini, salyangozları ve diğer bahçe rahatsızlıklarını uzak tutan bileşikler içerir. Muz kabuklarını bahçenizin etrafına stratejik olarak yerleştirerek bitkilerinizi zararlı böceklerden koruyan koruyucu bir bariyer oluşturabilirsiniz. Bahçenizin gelişmesini sağlamak için çevre dostu bir çözümdür.

Eğer gübrelemeyle ilgileniyorsanız, muzlar kompost yığınınıza harika bir katkıdır. Kabukları, ayrışma sürecini hızlandıran organik madde açısından zengindir. Kabuklar parçalandıkça gübreye besin maddeleri salarlar ve besin açısından zengin bir toprak düzenleyici oluştururlar. Yani sadece mutfak atıklarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda bahçeniz için yüksek kaliteli kompost da üretiyorsunuz.

MUZ BAHÇEYE NASIL EKİLİR?

Bahçenizin her yerine muz ekin ve sadece bir hafta sonra meydana gelen etkiyi gözlemleyin. Bitkilerinizin daha yeşil, daha sağlıklı ve daha canlı göründüğünü fark edeceksiniz. Muz kabuklarından elde edilen doğal besinler toprağa sızacak ve bahçenize anında canlılık kazandıracaktır.