4 yapraklı yoncanın aslı bildiğimiz gibi değilmiş

Dört yapraklı yoncanın şans getireceğine inanılır. Peki, gerçekten dört yapraklı yonca şans anlamına mı geliyor? İşte yıllardır böyle bilinen durumun geçmişi…

Şans denince akla ilk gelenlerden biri de dört yapraklı yonca. Hatta bazısı bunun için kolye bile takar. Peki, dört yapraklı yonca şansı hikâyesinin aslı ne? Gerçekten dört yapraklı yonca şans mı demek?

Buna inanmanın nedenlerinde biri dört yapraklı yoncaları bulmak gerçekten zor ve bu nadirlik onları şanslı görmemizin nedeni. Yani insanoğlunun benzersiz şekillerine anlam yüklemesi denilebilir.

Öte yandan batıl inançlarda yoncanın dört yaprağının her birinin inancı, umudu, aşkı ya da şansı temsil ettiğine inanılır.

DÖRT YAPRAKLI YONCA EFSANELERİ

15. yüzyıl yazarı John Melton , "Tarlalarda yürüyen bir adam dört yapraklı ot bulursa, kısa bir süre sonra iyi bir şey bulur." diye yazdı.

Dört yapraklı yoncanın şans getirdiğine inanılmasının nedenlerinden biri de Aziz Patrick Günü ile ilişkilidir. Efsaneye göre Aziz Patrick, üç yapraklı yoncaları (bulmak oldukça kolay) dönüştürdüğü kişilere Kutsal Üçlü'yü açıklamak için kullanırdı, çünkü yaprakların Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'u temsil ettiğini söylerdi. Bu muhtemelen bir efsanedir , ancak bu, St. Paddy's Day ile yoncanın ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olmasını engellemedi.

Bununla birlikte, İrlandalılar, St. Patrick ortaya çıkmadan önce yoncaya anlam yüklemişlerdi. Üç yapraklı yonca , eski Kelt ritüellerinde ve folklorunda belirgin bir şekilde yer aldı ( üçlüler ve üç sayısı da o zamanlar ruhsal olarak önemli kabul edildi).

Zayıflamak için tok tutan 5 besin! Diyetsiz kilo verin

Canan Karatay'ın tarifi! Kahvaltılık için nefis