4 yalan söyleme refleksi

Sayfalarca beden dili kitapları okumanıza gerek yok. Bugün sizler için yalan söyleme reflekslerini yazdık. Dikkat ve farkındalık ile karşınızda size yalan söyleyen birini tespit etmeniz oldukça basit. Peki yalan söylemek refleksleri neler?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Beden dili okumak dikkat ister. Peki, yalan söyleyen birini anlar mısınız? Bugün size yalan söyleyenlerde en sık görülen 4 refleksi yazdık. Gelin hep birlikte yalancıların mumlarını yatsıdan önce söndürelim.

1- GÖZ TEMASI: Yalan söyleyenlerin en sık yaptıkları davranış göz teması kurmaktan kaçınmalarıdır. Çünkü gözler hep doğruyu anlatır. Sizle konuşurken yere, göğe, sağa, sola bakanlara dikkat edin.

2- YÜZLERİNE TEMAS EDERLER: Yüz ile temas etmek güç almaktır. Dayanıksız konuşan biri kendini daha güvende hissetmek için çene altını kaşıyabilir. Yanağına dokunabilir. Alnını ovabilir.

3- BİR YERE DAYANIRLAR: Duvara veya masaya dayanarak konuşmak daha rahat yalan söylemeyi sağlar. Konuşurken sık sık ıı 'layan ve yaslanan kişileri mercek altına alın.

4- KONUŞURKEN DÜŞÜNÜRLER: Yalan söylemek zaman ister. Konuşurken düşünmeyi gerektirir. Sürekli yalan söyleyen biri için yalanlarının çelişme ihtimali vardır. Bu yüzden konuşurken düşünürler.