HİLAL ÇAKIR
4 malzemeyle yapılan, 10 dakikada fırında olan bu limonlu kurabiye, son dönemlerin en pratik ve efsane lezzetleri arasına girmeyi başardı. Damakta kalan ferah limon aroması ve ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerinin favorisi oluyor.
Hem ekonomik hem de tam ölçülü olan 4 malzemeli kurabiye tarifinin püf noktası, limon aromasının hamura doğru şekilde yedirilmesinde saklı. Çocukların da büyüklerin de bayılacağı haftalarca bayatlamayan 4 malzemeli kurabiye için hazırsan, işte herkesin konuştuğu o tarif...
Hamuru fazla yoğurma, tereyağı erimesin.
Çok kızartma, içi kurur. Kurabiyeler fırından yumuşak çıkmalılar.
Soğuduktan sonra muhakkak hava geçirmez kapta sakla
Limon aroması için kabuk rendesi şart.
Malzemeler
125 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 – 2,5 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi + 1 tatlı kaşığı limon suyu (ikisi tek malzeme olarak sayılıyor )
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştır.
Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekle.
Unu kontrollü şekilde ekleyip yumuşak bir hamur yoğur.
Küçük toplar yap, tepsiye diz ve üzerine hafif bastırarak şekil ver.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında 10–12 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişir.
Soğuduktan sonra kapalı kavanozda sakla.