4 malzemeli kurabiye 10 dakikada hazır! Haftalarca bayatlamayan limonlu kurabiye tarifinin püf noktası…

4 malzemeyle hazırlanan, 10 dakikada fırından çıkan bu limonlu kurabiye, son dönemlerin en pratik ve en çok aranan tariflerinden biri oldu. Mis gibi limon kokusu mutfağı sararken, ağızda dağılan kıvamıyla 4 malzemeli kurabiye çay saatlerinin yıldızı haline geliyor. Ekonomik oluşu ve herkesin evinde olan malzemelerle hazırlanması sayesinde 4 malzemeli limonlu kurabiye, ani gelen misafirlere ve tatlı krizlerine tam bir kurtarıcı. Peki, haftalarca bayatlamayan limonlu kurabiyenin püf noktası ne? İşte 10 dakikada hazır olan 4 malzemeli kurabiye tarifi…

HİLAL ÇAKIR

4 malzemeyle yapılan, 10 dakikada fırında olan bu limonlu kurabiye, son dönemlerin en pratik ve efsane lezzetleri arasına girmeyi başardı. Damakta kalan ferah limon aroması ve ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerinin favorisi oluyor.

4 MALZEMELİ KURABİYE 10 DAKİKADA HAZIR

Hem ekonomik hem de tam ölçülü olan 4 malzemeli kurabiye tarifinin püf noktası, limon aromasının hamura doğru şekilde yedirilmesinde saklı. Çocukların da büyüklerin de bayılacağı haftalarca bayatlamayan 4 malzemeli kurabiye için hazırsan, işte herkesin konuştuğu o tarif...

HAFTALARCA BAYATLAMAYAN LİMONLU KURABİYE PÜF NOKTALARI

Hamuru fazla yoğurma, tereyağı erimesin.

Çok kızartma, içi kurur. Kurabiyeler fırından yumuşak çıkmalılar.

Soğuduktan sonra muhakkak hava geçirmez kapta sakla

Limon aroması için kabuk rendesi şart.

4 MALZEMELİ LİMONLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

125 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 çay bardağı pudra şekeri

2 – 2,5 su bardağı un

1 adet limon kabuğu rendesi + 1 tatlı kaşığı limon suyu (ikisi tek malzeme olarak sayılıyor )

4 MALZEMELİ LİMONLU KURABİYE TARİFİ 10 DAKİKADA HAZIRLANIYOR

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştır.

Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekle.

Unu kontrollü şekilde ekleyip yumuşak bir hamur yoğur.

Küçük toplar yap, tepsiye diz ve üzerine hafif bastırarak şekil ver.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında 10–12 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişir.

Soğuduktan sonra kapalı kavanozda sakla.