4 elmalı tatlı! Çayın yanına çıtır rulo tarifinin püf noktası suyunu çekene kadar kavurmak

Elmalı çıtır rulo çay eşliğinde lezzetle tüketiliyor. Elmalı rulo sosla beraber tüketiliyor. Peki elmalı çıtır rulo nasıl yapılır?

Sadece 4 elmayla yapılan çıtır rulo çok hafif bir tatlı. Sos için margarin ve sıvı yağ gerekiyor. İşte detaylar...

ELMALI ÇITIR RULO

Malzemeler;

4 adet elma

1 paket baklavalık yufka

1 çay bardağı şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı kırılmış ceviz

Sos için;

150 gr tereyağ yada margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;

Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim.

Tavaya alıp şekeri ekleyelim

Suyunu çekene kadar kavuralım.

Tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakalım.

Sosu için tereyağı eritip sıvı yağı ekleyelim.

Tezgaha 1 yufka alıp sosu fırçayla her yerine sürelim.

Tekrar yufka serip tekrar sostan sürelim.

3.katta sosu sürüp 1 yemek kaşığı şeker serpelim.

İç harcı ince kısma yayıp rulo şeklinde saralım.

Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.

Kalan sosu üzerine sürelim.

Eşit bir şekilde kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.

180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim.

Afiyet olsun.