4. aydan itibaren bebeklere verilebilir! 3 farklı ek gıda tarifi gelişimi destekliyor

Ek gıda alan ve büyüme geriliği olan bebeklere şifa niteliğinde 3 farklı tarif... Uzmanlar ilk 6 ay sadece anne sütünü önerse de durum bazen elvermiyor. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ek gıda imdada yetişiyor. İşte 3 farklı tarif...

Buharda pişirilen sebzeler bebeklerin vitamin ve mineral almasını sağlıyor. Peki anne sütünü alamayan bebeklerin gelişimi hangi besinlerle desteklenmeli? İşte ek gıda önerileri...

Ek gıdalar sağlıklı besinlerden oluşmalı. Pişirilme yöntemi ise çok önemlidir. 4 aydan itibaren bebeklerinize yedirebileceğiniz ek gıda tarifleri hangi malzemelerden oluşur?

3 FARKLI EK GIDA TARİFİ

Sebze Çorbası: Bir orta büyüklükte patates, 1 küçük havuç veya taze kabak küçük küçük doğranır. Tencereye 2 su bardağı kaynatılır, malzemeler konulup yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tel süzgeçten hiç ezmeden geçirilerek suyu alınır. Bir tatlı kaşığı irmikle 5 dk. kaynatılarak çorba yapılır.

Sebze Püresi: Bir orta büyüklükte patates, bir küçük havuç veya taze kabak küçük küçük doğranır. 2 su bardağı su tencereye eklenir, malzemeler konulup yumuşayıncaya kadar pişirilir. Almaya yakın 1 yemek kaşığı pirinç katılır (veya tatlandırmak için irmik katılır). Ateşten alınıp blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Daha sonra 1 çay kaşığı bitkisel sıvı yağ eklenir. Ana öğünlerde verilebilir. Bu sebzeler çocuğunuza dokunmadıysa daha sonraki dönemlerde taze fasulye, mercimek, bezelye, domates, yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak en son eklenir), gibi gıdalarda tek tek eklenebilir.

Yoğurt: Yoğurt da 4 aylık bebek için ilk besinlerden. Çocuğu yoğurtla tanıştırdığımız ilk seferlerde birkaç çay kaşığı yoğurt yedirmeli, her gün miktarını giderek artırmalı. Eğer bebeğiniz yoğurdu sevmezse daha önce denediğiniz meyvelerden birini içine koymayı deneyebilirsiniz.