36 beden Japonların rutin çayı! Kan şekeri stabil, metabolizma çalışıyor

Japonya en fit ülkeler arasında yer alıyor. Japonların geleneksel çayları arasında yer alan karabuğday çok faydalı. Kan şekerini dengeleyen karabuğday çayı metabolizmayı da hızlandırıyor. İşte karabuğday çayı etkisi...

Bağırsakları harekete geçiren karabuğday çayı metabolik hızı artırıyor. Kronik ağrılaır azaltan bu çay mutlaka tükeitilmeli. Peki karabuğday çayı faydaları neler?

KARABUĞDAY ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Kabuğundan çıkarılmış tanelerin kavrulması ile birlikte tüm lezzeti de ortaya çıkıyor. Kavrulmuş taneler sıcak su ile demlenerek sıcak veya soğuk olarak tüketilebilmektedir. Özellikle Japonya'da popüler bir çay türü olarak görülen karabuğday çayının faydaları da saymakla bitmiyor.

KRONİK HASTALIKLARI ÖNLER

Güçlü bileşiklerin yanı sıra serbest radikallerle savaşan karabuğday çayı içerisinde barındırdığı antioksidan ile birlikte kronik hastalıkları azaltmaya yardımcı olmaktadır.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Dünyada hızlı bir şekilde artan kalp sorunlarına karşı önerilen karabuğday çayı Kalp hastalıklarına minimum düzeye indirmektedir. Kan basıncını düşürerek kötü Kolesterolü dengeleyen karabuğday çayı damarlara da iyi gelmektedir. Düzenli kafein tüketmek yerine bu çayı tüketerek daha sağlıklı bir düzen oluşturabilirsiniz.

KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR

Kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin özellikle tükettiği karabuğday çayı kalorisi bulunmaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Tadı ise cevizi andırıyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Yapılan araştırmalar doğrultusunda kan şekeri seviyesinde etkili olduğu belirlenen karabuğday çayı diyabet hastalarına önerilmektedir. Diyabet ve genetik şeker hastalığı bulunan kişilerin tüketebileceği karabuğday çayı yavaş sindirilmesi nedeniyle kan şekeri seviyesinde ani yükselişlerin önüne geçiyor.

SİNDİRİMİ DESTEKLER

İçerisinde barındırdığı lif oranı ile birlikte bağırsak bakterilerine beslenme görevi üstlenen karabuğday dengeli ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu için vazgeçilmez bir ürün olarak görülmektedir. Sindirim iltihabı ve rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olan karabuğday çayı anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.