30 yıllık tatlı ustasından güllaç tarifi! 10 kişiye 16 yaprak yetiyor

Güllaç tarifi merak ediliyor. İftar menüsüne en kolay sütlü tatlılardan biri olan güllaç tarifinde güllaç yapraklarının yırtılmaması gerekiyor. Bir de güllaç yapılan sütün derecesi önemli. İşte 30 yıllık tatlı ustasından güllaç tarifi...

İftar menüsüne en kolay sütlü tatlı denilince akla ilk gelen güllaç oluyor. Peki, güllaç tarifinde en önemli püf nokta nedir?

Ramazanın sevileni güllaç hem hafif hem lezzetli. Birkaç püf noktayı bilirseniz evde güllaç tarifini deneyebilirsiniz.

GÜLLAÇ TARİFİ

30 yıllık tatlı ustası Cemal Kılıç, manda sütüyle yaptığı güllaç tarifini şöyle anlatıyor:

"İlk olarak genişçe bir kaba sütü döküyoruz. 30-40 dereceye geldiğinde süte şekeri katıyoruz.

Yetmiş dereceye geldiğinde sütün altını kapatıyoruz. Güllaç yaprağının ince olması lazım ve süte girdiği zaman yırtılmaması lazım.

Güllaç yaprağı çok hassastır. 10 kişilik bir güllaç için 16 yaprak kullanılır. 8 yaprağı alta 8 yaprağı üste diziyoruz.

İlk 8 yaprağı koyduktan sonra üstüne cevizi düzenli bir şekilde diziyoruz. Sekiz yapraktan sonra tekrar süt ekliyoruz ki alttaki yaprakların kurumaması için. 10 kişilik bir tepsi için 3,5 litre süt kullanıyoruz.

Yarısını tepsiye boşaltıp yufkalarınızı ıslatarak tepsiye dizmek, yarısını da ara ara ilave etmek için."