Bursa usulü triliçe nasıl yapılır?

Triliçe sütlü tatlılar arasında görselliğiyle çok sevilen tatlardan biri. 3 farklı sütün kullanıldığı triliçe Meksika yöresine ait. Peki Bursa usulü triliçe tarifi nasıl yapılır?

Triliçe, 3 aşamalı bir tatlı. Triliçenin püf noktası ise şekerin iyi karamelize edilmesi. Peki Bursa usulü triliçe tarifi nasıl yapılır?

KEK İÇİN MALZEMELER

5 adet yumurta

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

SÜTLÜ SOSU İÇİN

3.5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

200 g sıvı krema

KARAMEL SOSU İÇİN

1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

200 g sıvı krema

ÜZERİ İÇİN

1 paket krem şanti

TRİLİÇE YAPILIŞI

1.Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.

2.Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.

3.170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.

4.Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.

5.Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.

6.Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.

7.Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.

8.Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.

9.Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.

10.1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.

11.Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.