AKSAM.COM.TR
Sosyete mantısı iç harcı için soğanlar ince ince doğranmalı ve kavrulmalı. Çeşitli baharatlarla lezzetlenen sosyete mantısı nasıl yapılır? İşte tarifi...
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için:
300 g kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için:
yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pul biber
Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak mantımız için iç harcı hazırlıyoruz.
Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir.
Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır.
Yufka 4'e kesilir. her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpilir.
Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır.Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir.
Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır.
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tereyağında yakılan nane ve pul biber gezdirilir.