3 ülkenin şaşırtan yılbaşı geleneği

Dünyanın farklı ülkelerinde yılbaşı gelenekleri bulunuyor. Üç ülkenin dikkat çeken yılbaşı geleneklerini bir araya getirdik.

Batıl inançlar ya da kendimizi iyi hissettiren gelenekler en çok özel günlerde ortaya çıkıyor. Yılbaşı gelenekleri de tam olarak böyle. 1 Ocak herkes için yeni bir yılın başlangıcı olacak. Ülkelerin şaşırtan yılbaşı geleneklerini bir araya getirdik.

ÇİN- KIRMIZI ZARF GELENEĞİ

Kırmızı zarf geleneği Çin'in sevilen hediyelerinden. Kırmızı zarfların içinde para vardır ve genellikle çocuklara ve yaşlılara verilir. Para miktarı birkaç dolardan birkaç yüze kadar değişir. Çin batıl inançları, "ölüm" anlamına gelen kelimeyle kafiyeli olduğu çift sayılarla başlayan miktarları tercih eder.

İSPANYA-ÜZÜM

İspanyollar, yeni yılda bir aylık şans getirmek için gece yarısı saatin her çaldığında bir üzüm yer. Üzümlerin her birinin yılın her ayını temsil ettiği söylenir. Öğle yemeğinde ise mercimek çorbası yerler ve buna madeni para çorbası denir.

DANİMARKA-TABAK KIRMA

Danimarka'da yılbaşı gecesi tabak kırmak kötülükleri geride bırakmak anlamına geliyor. Yılbaşı gecesi kapılarının dışında kırılan tabakların sayısı ne kadar çok olursa o yıla ait kötülüklerin de büyük olduğu anlamına geliyor.

Armudun sapı üzümün çöpü diyen 3 burç

Hindi etinin faydası var mı?