3 püf noktasıyla poşe yumurta tarifi

Poşe yumurta tarifi merak ediliyor. Yemek programlarında belirleyici olan poşe yumurtanın yapılışı kolay olsa da birkaç püf noktası bulunuyor. Poşe yumurtanın püf noktası yumurtaları bir kâseye kırdıktan sonra suyun içine yavaşça koyularak pişirilmesidir. İşte 3 püf noktasıyla poşe yumurta tarifi ve malzemeleri...

Poşe yumurta tarifi MasterChef'in her sene takım liderini belirleyen lezzetler arasında yer alıyor. Peki, poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktası nedir? Poşe yumurtanın 3 püf noktası bulunuyor. İşte sadece 5 dakikada poşe yumurtanın yapılışı...

POŞE YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yumurta

Kaynar su

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sirke

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Poşe yumurta tarifi için önce kaynayan suya tuz ve sirkeyi ekleyin.

Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir kapta kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.

Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dakika yeterli olacaktır.

POŞE YUMURTANIN 3 PÜF NOKTASI

En önemli husus yumurtaların taze olmasıdır. Poşe yumurtaların pişirileceği suyun yeterli miktarda sirke ve tuz içermesine özellikle dikkat edilmelidir.

Yumurtaların dağılmasını engellemek için yumurtaları direkt suyun içine kırmaktansa önce bir kâsenin içine kırıp buradan kaynayan su içine yavaşça bırakılması tavsiye edilmektedir.

Lezzetli ve başarılı bir poşe yumurta tarifi için suyun sıcaklığı da oldukça önemli bir etkendir. Suyun sıcaklığının 85 – 90 derece olması en ideal pişirmeyi sağlayacaktır.