Poşe yumurta tarifi MasterChef'in her sene takım liderini belirleyen lezzetler arasında yer alıyor. Peki, poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktası nedir? Poşe yumurtanın 3 püf noktası bulunuyor. İşte sadece 5 dakikada poşe yumurtanın yapılışı...
POŞE YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yumurta
Kaynar su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?
Poşe yumurta tarifi için önce kaynayan suya tuz ve sirkeyi ekleyin.
Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir kapta kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.
Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dakika yeterli olacaktır.
POŞE YUMURTANIN 3 PÜF NOKTASI
En önemli husus yumurtaların taze olmasıdır. Poşe yumurtaların pişirileceği suyun yeterli miktarda sirke ve tuz içermesine özellikle dikkat edilmelidir.
Yumurtaların dağılmasını engellemek için yumurtaları direkt suyun içine kırmaktansa önce bir kâsenin içine kırıp buradan kaynayan su içine yavaşça bırakılması tavsiye edilmektedir.
Lezzetli ve başarılı bir poşe yumurta tarifi için suyun sıcaklığı da oldukça önemli bir etkendir. Suyun sıcaklığının 85 – 90 derece olması en ideal pişirmeyi sağlayacaktır.