3 öğün yemeğin besin değeri bu tarifte! Semizotlu karabuğday salatası

Karabuğday glutensiz bir besin. Muhteşem salata tarifi hem çok doyurucu hem de besleyici. Peki semizotlu karabuğday salatası nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Karaciğer ve bağırsak dostu karabuğdayın kuzukulağıgiller familyasından bir bitki türü olduğunu biliyor muydunuz? Gluten içermemesi ise çölyak hastaları için çok iyi bir alternatif. Kilo vermeye destekleyici özelliğiyle son yıllarda popülerliği artan karabuğdayı, salatalarda, dolmalarda, çorbalarda pek çok yemekte kullanabildiğiniz gibi tatlılarda da kullanabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı karabuğday

2 su bardağı su

Yarım demet semiz otu

1 adet kapya biber

1 adet salatalık

1 adet havuç

Sosu için;

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım adet limon suyu

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım adet greyfurt suyu

Yarım tatlı kaşığı pul biber

Yarım tatlı kaşığı sumak

Yapılışı

Derin bir tencereye karabuğdayı alın ve üzerine suyu ilave edin.

Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Semizotunu ayıklayıp yıkayın ve bir süzgece alarak fazla suyunu süzdürün.

Soğuyan karabuğdayı geniş bir karıştırma kabına aktarın.

İnce jülyen doğradığınız salatalık, havuç ve kapya biberi ilave edip harmanlayın.

Suyu süzülen semizotunu ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.

Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun...