3 öğün tüketilebilir: Patates böreği tarifi, kıyır kıyır

Patates böreği çayın yanına çok yakışıyor. Fırından buram buram kokan patates böreğinin yapılışını derledik. Peki günlerce bayatlamayan börek nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Patates böreği fırında nar gibi kızarıyor. Lezzeti damak çatlatan muhteşem lezzet nasıl yapılır? Patates böreği için hangi malzemeler gerekir? İşte detaylar...

Patatesli Börek Tarifi

(6–8 kişilik)

�� Malzemeler:

İç harcı için:

3 adet orta boy haşlanmış patates

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber, pul biber, kimyon

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yufkaları ıslatmak için:

1 su bardağı süt

½ su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam veya çörek otu

��‍�� Yapılışı:

1️⃣ İç harcı hazırla

Soğanı ince doğra, az yağda kavur.

Salça ve baharatları ekle, karıştır.

Haşlanmış patatesleri ezip ekle, karıştırarak harcı hazırla.

Ilımaya bırak.

2️⃣ Yufkaları hazırla

Sos malzemelerini (süt, yağ, yumurta) karıştır.

İlk yufkayı tezgaha ser, üzerine sostan gezdir.

İkinci yufkayı üzerine koy, tekrar sosla.

Üçgen veya dikdörtgen şekilde kes.

3️⃣ İçini koy ve sar

Her parçaya patatesli harçtan koy, rulo şeklinde sar.

Tepsiye diz.

4️⃣ Üzerine sür ve pişir

Üzerine yumurta sarısı sür, susam veya çörek otu serpiştir.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25–30 dakika pişir.

��️ Servis Önerisi:

Sıcak ya da ılık servis et.

Yanına yoğurt veya çay → enfes olur! ☕��

�� Püf Noktaları:

Patates harcına biraz kaşar peyniri eklersen daha lezzetli olur.

Sosu fazla kaçırma, börek hamurlaşmasın.

Artan börekleri buzlukta saklayabilir, istediğinde ısıtarak tüketebilirsin.