Kahvaltılık tarif denilince akla ilk gelenler mıhlama, pankek ve akıtma tarifi oluyor. Peki, hangisi nasıl yapılır? Her biri sadece 10 dakikada hazırlanan nefis kahvaltılık tarifler hafta sonu kahvaltınıza lezzet katacak. İşte 3 nefis kahvaltılık tarif...
MIHLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )
MIHLAMA TARİFİ
Mıhlama tarifi için tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağının yanmasına izin vermeyin.
Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.
Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağı çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.
Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
PANKEK İÇİN MALZEMELER
1 yumurta
1 Türk kahvesi fincanı süt
1,5 Türk kahvesi fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
PANKEK TARİFİ
Pankek tarifi için önce un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeyi pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz, ne katı ne sıvı olmasın. Yağsız teflona 1'er kaşık dökerek pişiriyoruz.
Üstü göz göz olunca ters çeviriyoruz o da pişince işte hazır. Afiyet olsun.
AKITMA MALZEMELER
2 su bardağı süt
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
AKITMA TARİFİ
Akıtma tarifi için önce sütü yumurtayla iyice çırpın. Ardından su, unu, tuzu da ekleyin ve karıştırın.
Yapışmaz bir tavayı iyice kızdırın. Tavanın ortasına bir kepçe hazırladığınız karışımdan akıtın.
Üzeri göz göz olduğunda arkasını çevirin. Bu şekilde hepsini hazırlayın. Akıtma tarifi kahvaltı sofrasına hazır. Afiyet olsun...