HİLAL ÇAKIR
15 dakikada hazırlanan 3 malzemeli kurabiye tarifi hızlı, pratik ve lezzetli bir tatlı arayanların favorisi olacak. Mutfakta rahatlıkla yapılabilen 3 malzemeli kurabiyeler, sadece 15 dakika içinde hazır oluyor ve haftalarca bayatlamıyor. Peki, bu kadar hızlı ve uzun süre taze kalan kurabiyenin püf noktası ne? Eğer siz de pratik kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz!
Sadece üç malzeme ile yapılabilecek bu tarifi en önemli özelliği, diğer kurabiyeler gibi hemen bayatlamaması ve uzun süre taze kalmasıdır. Bayatlamaması için kullanılan malzemelerin kombinasyonu, kurabiyenin hem çıtır hem de yumuşacık olmasını sağlıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi, çok seveceğinizden emin olabilirsiniz.
1 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Tereyağını bir kaba alın ve oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin. Yumuşayan tereyağını pudra şekeri ile iyice karıştırın.
Karışıma un ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamur, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulmalı. Hamur çok sert olmamalıdır, eğer çok sert olursa biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif altın rengi alana kadar pişirmeye devam edin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerlerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!