3 malzemeli kiraz tuzlusu kavurması tarifi! Giresun'un nefis mezesi

Kiraz tuzlusu tarifi merak ediliyor. Kiraz tuzlusu kirazdan yapılan nefis bir meze türüdür. Hem kolay hem de az malzemeli kiraz tuzlusu tarifi haberimizde…

Kiraz tuzlusu tarifi Giresun'a ait yöresel lezzet. Peki, kiraz tuzlusu nasıl yapılır? Sadece 3 malzemeden yapılan kiraz tuzlusu favori mezeniz olacak.

Malzemeler :

1 kg. kiraz tuzlusu

2-3 adet soğan

2 kaşık tereyağı veya 1 fincan sıvıyağ

KİRAZ TUZLUSU TARİFİ

Kiraz tuzlusu tarifi Giresun'da yetişen kirazlardan yapılır. Kültür Portalı'nda yer alan tarife göre önce kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.

Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Ertesi sabah sudan çıkarılan kirazların çekirdekleri çıkarılarak suyu çıkarılır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...

Tavada nefis su böreği tarifi! Çıtır börek arayanlara kolay lezzet