3 malzemeli kahvaltılık pişi tarifi! Balon gibi şişiyor, 1 gram yağ çekmiyor

Kahvaltılık kabaran pişinin tarifini sizler için yazdık. 3 malzemeyle harikalar yaratılan bu tarif çok doyurucu. Peki en lezzetli pişi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Nur Sena Sarıtaş

Kahvaltılık pişinin kıvamının tutması için iyice malzemelerin karıştırılması gerekiyor. Peki doyurucu olan kahvaltılık pişi nasıl yapılır? İşte detaylar...

3 MALZEMELİ PİŞİ

2 su bardağı un

1 su bardağından 1 parmak eksik su

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

İçi için (istediğinizi koyabilirsiniz)

1 küçük kase kadar peynir

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamurumuzu verdiğim ölçüde katıp yoğuralım. Bu hamurdan 16 tane pişi çıkıyor.

Daha çok olsun isterseniz malzemeyi iki katına çıkarın. Yumuşak bir hamur oluyor.

Ele yapışmayan açarken un kullanmanıza gerek yok kullanmayın.

Hamuru görseldeki gibi 16 eşit parçaya ayırın çay tabağı büyüklüğünde açın sade olarak kızartabilirsiniz.

Veya içine peynir, patatesli, kıyma harcınız varsa istediğinizi koyup hamuru ikiye katlayıp parmaklarınızla kenarlarına iyice sıkıştıralım ki kızarırken açılmasın.

Isınmış yağda orta ateşte çevirerek kızartalım.