3 malzemeli enfes omlet tarifi! İçi ve dışı yumuşacık

Pratik kahvaltılık omlet sabahlarınıza neşe katıyor. Sadece 3 malzeme ile hem doyabilir hem de formda kalabilirsiniz. Sabah yiyeceğiniz sade omlet nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Sabahları muhteşem bir kahvaltı deneyimi yaşamak için kolay omlet tarifi ile mutfağa girmeye ne dersiniz? Yumuşacık dokusu ve kabarık yapısıyla puf puf omlet, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Üstelik pratik hazırlanışıyla sizi fazla uğraştırmaz. Yumurtaların enfes dansıyla başlayan lezzet yolculuğunda, damak tadınıza hitap eden bir kahvaltı deneyimi sizi bekliyor. Her yaştan insanın severek tükettiği omlet, besleyici içeriğiyle güne sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlar. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan klasik kahvaltılık, ev yapımı tariflerin en popülerlerindendir. Özellikle hafta sonları ailenizle yapacağınız kahvaltıların yıldızı olmaya hazır.

Omlet Malzemeleri

Lezzetli bir omlet tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Tek kişilik omlet tarifi için malzemelerimiz şöyle:

2 adet omlet yumurta,

1 tutam tuz,

1 çay kaşığı tereyağı ve isteğe bağlı karabiber

Omlet hazırlarken kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Sade omlet tarifi için temel malzemeler yeterli olsa da, damak zevkinize göre farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir tutam maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri veya doğranmış mantar ekleyerek omletin lezzetini artırabilirsiniz. Omlet malzemeleri arasında süt kullanmayı tercih ederseniz, bir çay bardağı süt omle t için yeterli olacaktır.

Omlet Nasıl Yapılır?

Granit tava içerisinde tereyağını eritin.

Omlet yapımı için yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yumurtaların içine tuz ve karabiber ekleyin.

Eriyen tereyağının üzerine yumurta karışımını dökün.

Tavayı orta ateşte tutarak yumurtanın kenarlardan ortaya doğru pişmesini bekleyin.

Alt kısmı güzelce kızardığında, spatula yardımıyla kenarlarını kontrol edin.

Omletin üst kısmı henüz ıslakken, bir spatula yardımıyla yarısını diğer yarısının üzerine katlayın. Birkaç saniye daha pişirdikten sonra servis tabağına alın.

Pişirme sürecinde tavayı hafifçe sallayarak omletin yapışmasını önleyebilirsiniz.