Şerbetli tatlılar çok seviliyor. Çay eşliğinde tüketebileceğiniz bulut tatlısının hamur kıvamı çok önemli. İşte detaylar...
BULUT TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
Bir paket krema
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
Bir çeyrek limon
2.5 su bardağı su
YAPILIŞI
Derin bir kabın içine krema, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
Bu işlemi yaparken plastik bir spatula kullanabilirsiniz.
Daha sonra bir kasenin içine elinizi batırmak için az miktarda sıvı yağ alın.
Hamuru karıştırma işlemi bittiğinde hafif cıvık bir hamur elde edeceksiniz.
Elinizi yağın içine batırın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Bu işlemin ardından tüm tatlıları bir tepsinin içine dizin.
Tatlıları önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına koyarak pişirin.
35 dakika boyunca pişirdiğiniz tatlıların üzeri kızarttıktan sonra şerbetini dökün.
Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.