3 malzemeli bulut tatlısı tarifi! En önemli detay kıvamını tutturmak, ne cıvık ne katı

3 malzemeli bulut tatlısı 30 dakikada hazır oluyor. Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen bulut tatlısı nasıl yapılır? Bulut tatlısının püf noktaları neler? İşte yanıtı...

Şerbetli tatlılar çok seviliyor. Çay eşliğinde tüketebileceğiniz bulut tatlısının hamur kıvamı çok önemli. İşte detaylar...

BULUT TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Bir paket krema

Bir tatlı kaşığı kabartma tozu

Bir su bardağı un

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

Bir çeyrek limon

2.5 su bardağı su

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine krema, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.

Bu işlemi yaparken plastik bir spatula kullanabilirsiniz.

Daha sonra bir kasenin içine elinizi batırmak için az miktarda sıvı yağ alın.

Hamuru karıştırma işlemi bittiğinde hafif cıvık bir hamur elde edeceksiniz.

Elinizi yağın içine batırın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.

Bu işlemin ardından tüm tatlıları bir tepsinin içine dizin.

Tatlıları önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına koyarak pişirin.

35 dakika boyunca pişirdiğiniz tatlıların üzeri kızarttıktan sonra şerbetini dökün.

Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.