AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Hamilelikte besinler bebeğin zekâsından vücuduna kadar etkili oluyor. Bu konuda uzmanlar, en sık tüketilen gıdaların en çok zarar verdiğini belirtiyor. Eğer sağlıklı bir hamilelik geçirmek istiyorsanız ve bebekte zekâ geriliği olmasını istemiyorsanız bu haberimize kulak verin. İşte sağlıklı hamilelik için 3 önemli kural...
1. HAMBURGER, LAHMACUN, ÇİĞKÖFTE: Hamile değilken bile canımızın çok istediği bu hazır gıdaları tüketmek hamileyken çok riskli. Özellikle etlerin iyi pişmiş olması ve hijyen açısından güvenilir olması şart. İyi pişmemiş et toksoplazma, salmonella gibi birçok parazite sebep olur.
2. SUCUK VE SALAM İKİLİSİ: Uzmanlar, hamilelikte sucuk ve salamdan uzak durmayı öneriyor. Bu ürünlerdeki katkı maddeleri kanser riski taşır. Canı isteyenler güvenli bir yerden alıp, yakmadan pişirmeye özen göstermelidir.
3. PİLAV, MAKARNA VE BEYAZ EKMEK: Hamilelikte özellikle beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketmek gerekiyor. Makarna ve pilav ilk aylarda tüketilebilir. Ancak bu üçlü son aylarda tansiyonu yükseltebilir.