Konserve, köz ve kırmızı biber salçası tarifi... 3 kırmızı biber tarifi!

Kış hazırlığının olmazsa olmazlarının başında kırmızı biber geliyor. Çünkü kırmızı biberin hem salçası yapılabiliyor hem de közlenip salatalarda tüketilebiliyor. Ayrıca tüm bunların yanı sıra meze olarak da çok seviliyor. ''Kırmızı biber nasıl yapılır?'' diye araştıranlar için 3 kırmızı biber tarifini bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

"Kırmızı biber nasıl yapılır?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Kilosu 4-7 TL arasında değişen kırmızı biber kış hazırlığı yapanların favorisi. Kırmızı biberi konserve yaparak, közleyerek ya da kırmızı biber salçası yaparak dolaba koyabilirsiniz. İşte 3 nefis kırmızı biber tarifi...

Kırmızı biberin kilosu 4-7 TL arasında değişiyor. Kırmızı biber tarifi için önce ne yapmak istediğinize karar verin, ardından taze kırmızı biberleri seçin, gerisini biraz bize biraz da kendi el lezzetinize bırakın. İşte en kolay 3 kırmızı biber tarifi...

KÖZLEME KIRMIZI BİBER TARİFİ

Kırmızı biberleri güzelce yıkayın. Fırın telinin üzerine dizin. 200 derece de yakmadan fırında közleyin. Ardından biberleri çıkarın ve poşete koyun. Bu şekilde kolay bir şekilde soyuluyor. Soyduğunuz kırmızı biberleri buzdolabı poşetine yerleştirin ve ilk sıcağı çıkınca dondurucuya atın. Köz kırmızı biberler kışın meze olmaya ya da salatalara hazır.

KONSERVE KIRMIZI BİBER TARİFİ

Konserve kırmızı biber tarifi için kırmızı biberlerin içini temizleyin ve kare kare doğrayın.

Tencereye biraz sıvıyağ biraz da zeytinyağı koyun. Biberleri de içine ilave edin ve biraz kavurun.

Biberlerin suyu çıkınca üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra sirke ve tuz ilave edin.

Ardından biber miktarınıza göre sarımsakları da içine atın ve kavaonozun kapağını kapatın. Orta boy kavanozda iki diş sarımsak yeterli olacaktır.

Birkaç saat ters çevirdikten sonra serin yerde saklayın. Konserve kırmızı biber tarifi kış sofrasına hazır. Afiyet olsun...

KIRMIZI BİBER SALÇASI TARİFİ

Kırmızı biber salçası tarifi için önce biberleri yıkayın ve içini temizleyin. Biberleri dörde bölün ve büyük bir tencereye alın. Biberlerin yarısına gelecek şekilde suyla doldurun ve haşlayın. İyice haşlanan biberlerin suyunu süzün ve blenderden geçirin.

Bu karışımı büyük bir teflon tavaya alarak pişirin. Yanmaması için sürekli karıştırmanız gerekiyor. Kırmızı biber salçasının püf noktası budur.

Tuzu ekleyip kaynatmaya devam edin. Suyunu çekene kadar ara ara karıştırın. İyice katılaşınca yani salça kıvamını alınca sıcak hâliyle kavanozlara boşaltın. Kırmızı biber salçasının küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökün ve kavanozun kapağını kapatın. Mis gibi ev yapımı biber salçası hazır. Afiyet olsun...