Ceviz çorbası kemikleri güçlendiriyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Peki lezzet şöleni olan ceviz çorbası nasıl yapılır?
Pratik ve lezzetli ceviz çorbası iftar menünüze çok yakışacak.
CEVİZ ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
300 gram kemiksiz tavuk budu
1,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
2-3 dal maydanoz
Tuz ve karabiber
CEVİZ ÇORBASI YAPILIŞI
- Tereyağı ve Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
- Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin.
- 2-3 dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tavuk etlerini ilave edin.
- Tavuk etleri pişmeye yaklaşırken unu ilave edip karıştırın ardında su,tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırarak pişirin
- Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra üzerine tereyağında kızdırılmış biber dökülerek servis edilir.