3. kaşıkta doyuruyor! Ceviz çorbası tarifinin vitamin değeri 3 öğün yemeğe bedel

Ceviz çorbası hızlı doyurucu özelliğe sahip. Ceviz içi ile yapılan bu çorbanın içerisine tavuk budu da giriyor. Peki bu şifalı çorba nasıl yapılır?

Ceviz çorbası kemikleri güçlendiriyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Peki lezzet şöleni olan ceviz çorbası nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli ceviz çorbası iftar menünüze çok yakışacak.

CEVİZ ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 soğan

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

300 gram kemiksiz tavuk budu

1,5 yemek kaşığı un

4 su bardağı su

2-3 dal maydanoz

Tuz ve karabiber

CEVİZ ÇORBASI YAPILIŞI

- Tereyağı ve Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.

- Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin.

- 2-3 dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tavuk etlerini ilave edin.

- Tavuk etleri pişmeye yaklaşırken unu ilave edip karıştırın ardında su,tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırarak pişirin

- Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

- Piştikten sonra üzerine tereyağında kızdırılmış biber dökülerek servis edilir.