3 haftada göbek eriten diyet! Ender Saraç'ın önerisi

Diyete başlayanların ortak amacı göbek eritmek. Ender Saraç'ın 3 haftada göbek eriten diyetini hazırladık. İşte kahvaltısından ara öğüne kadar göbek eritmenin kuralları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ender Saraç'ın 3 haftada göbek eriten diyetini sizler için hazırladık. Bu diyetlerde Ender Saraç çorbaları unsuz, salataları da mutlaka acı biberli tüketmeyi öneriyor. Kendi sosyal medya paylaşımlarından diyet önerileri veren Ender Saraç, bu öğünlerle 3 haftada göbek yağlarının eridiğini söyledi.

1. GÜN DİYET LİSTESİ

Kahvaltı öncesi

Yarım tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı elma sirkesi (Mide sorunu olmayanlar deneyebilir)

Su

Kahvaltı (08.30-09.00)

3 yemek kaşığı glutensiz sade müsli

2 yemek kaşığı glutensiz yulaf ezmesi

1 su bardağı az yağlı süt

1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu

Öğlen yemeği (12.30-13.00)

150 gram ızgara tavuk ya da beyaz et(derisiz)

Bol yeşil salata (limonlu)

Közlenmiş hafif acı biber

Ara öğün (17.00)

6-7 adet çilek

2 adet ceviz

1 fincan rezene çayı

Akşam yemeği (18.00)

1 kâse dolusu sulu pişmiş semizotu yemeği(İçine pişerken siyez bulguru ekleyin)

Yeşil salata

2-3 adet acı biber

Gece acıkanlara 9 civarı 1 adet yeşil elma

2.GÜN DİYET LİSTESİ

Kahvaltı (08.30-09.00)

1-2 küçük dilim ekşi maya tam buğday ekmeği ya da tam çavdar ekmeği ile tost(2 dilim yağsız peynirle)

2 adet hafif acı sivri biber

5-6 adet sağlarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleri (Üzerine limon)

Öğle yemeği (12.30-13.00)

150 gram ızgara balık fileto veya beyaz et (derisiz)

Bol limon ve sarımsaklı semizotu

Maydanoz, roka ve tere salatası

Ara öğün (15.00)

1 adet kabuklarıyla armut

1 fincan rezene çayı

5-6 adet çiğ badem

Akşam yemeği (18.00)

1 veya 2 kâse mevsime uygun sebze çorbası (Unsuz ve patatessiz)

3 ceviz içi

Akşam acıkanlara (21.00)

1 porsiyon az şekerli meyve

8-9 adet yeşil erik

4-5 adet çilek olabilir

3. GÜN

Kahvaltı öncesi tarif

Yarım tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Su

Kahvaltı(08.30-09.00)

1 ince dilim tam çavdarlı ekşi mayalı ekmek

3 tatlı kaşığı çökelek(Lor değil)

2 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleri (Üzerine 1 çay kaşığı çörek otu ve zeytinyağı, içerisine 2-3 adet doğranmış acı biber)

Öğlen yemeği (12.30-13.00)

4 orta boy kadar yağsız köfte

3-4 adet közlenmiş sivri biber

Bol limonlu maydanoz-roka salatası

Ara öğün (15.00)

1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt içine 6-8 adet çilek doğrayın ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyin

1 ya da 2 fincan rezene çayı

Akşam yemeği (18.00)

5-6 yemek aşığı pazı ile pişmiş yeşil mercimek

Yeşil salata

Salatalara domates, havuç ve patates eklemeyin

Ara öğün (21.00-21.30)

1 adet toz tarçın serpilmiş yeşil elma

2-3 adet ceviz

4. GÜN

Kahvaltı öncesi

Ilık su içerisine elma sirkesi

Kahvaltı (10.30-11.00)

2 ince dilim ananas ve 1 adet kividen

Hazırlanmış meyve salatası

Üzerine

3-4 adet ceviz içi

1 çay kaşığı dolusu toz tarçın

4 çay kaşığı az yağlı yoğurt

Akşam( 18.00)

Kağıtta bol yeşillik ile pişmiş balık fileto

(150 gram derisiz, beyaz et)

Bol limonlu roka ve soğanlı salata

Akşam (21.00)

4 adet esmer kuru kayısı

15-20 adet sarı leblebi

5.GÜN

Kahvaltı öncesi

Yarım tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Su

Kahvaltı (10.30-11.00)

1 dilim ekşi maya tam çavdar ekmeği

3 yemek kaşığı çökelek peyniri (lor değil)

Üzerine

1 çay kaşığı çörek otu

2 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı acı biber

8-9 adet yağsız tuzsuz zeytin

1 tatlı kaşığı ham bal

1 adet katı haşlanmış yumurta

Akşam (18.00)

1 büyük kâse soğan çorbası

Yarım ızgara tavuk göğüs (derisiz)

Bolca söğüş, roka, tere, kuzukulağı, maydanoz, dereotu, marul, salatalık(Üzerine bol limon)

Orta boy haşlanmış kabuklu orta boy patates

6.GÜN

Kahvaltı (10.30-11.00)

4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt

2 yemek kaşığı glutensiz yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı chia tohumu

1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu

2 yemek kaşığı mısır gevreği

1 kahva kaşığı toz tarçın

3 adet ceviz

Akşam (18.00)

1 veya 2 kâse sebze çorbası, zencefilli kabak çorbası olabilir

1 orta boy ızgara balık

Yarım haşlanmış patates

Gece bir avuç vişne tüketilebilir

7. Gün

Kahvaltı (10.30-11.00)

1 dilim ekşi mayalı tam çavdarekmeği

3 yemek kaşığı çökelek peyniri (lor değil)

Üzerine;

1 çay kaşığı çörek otu

2 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı acı biber

8-9 adet yağsız zeytin

1 adet haşlanmış yumurta

Akşam (18.00)

1 orta boy ızgara et

4 yemek kaşığı siyez bulguru

3-4 adet közlenmiş sivribiber

Az zeytinyağlı fasulye