AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Ender Saraç'ın 3 haftada göbek eriten diyetini sizler için hazırladık. Bu diyetlerde Ender Saraç çorbaları unsuz, salataları da mutlaka acı biberli tüketmeyi öneriyor. Kendi sosyal medya paylaşımlarından diyet önerileri veren Ender Saraç, bu öğünlerle 3 haftada göbek yağlarının eridiğini söyledi.
1. GÜN DİYET LİSTESİ
Kahvaltı öncesi
Yarım tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi (Mide sorunu olmayanlar deneyebilir)
Su
Kahvaltı (08.30-09.00)
3 yemek kaşığı glutensiz sade müsli
2 yemek kaşığı glutensiz yulaf ezmesi
1 su bardağı az yağlı süt
1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu
Öğlen yemeği (12.30-13.00)
150 gram ızgara tavuk ya da beyaz et(derisiz)
Bol yeşil salata (limonlu)
Közlenmiş hafif acı biber
Ara öğün (17.00)
6-7 adet çilek
2 adet ceviz
1 fincan rezene çayı
Akşam yemeği (18.00)
1 kâse dolusu sulu pişmiş semizotu yemeği(İçine pişerken siyez bulguru ekleyin)
Yeşil salata
2-3 adet acı biber
Gece acıkanlara 9 civarı 1 adet yeşil elma
2.GÜN DİYET LİSTESİ
Kahvaltı (08.30-09.00)
1-2 küçük dilim ekşi maya tam buğday ekmeği ya da tam çavdar ekmeği ile tost(2 dilim yağsız peynirle)
2 adet hafif acı sivri biber
5-6 adet sağlarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleri (Üzerine limon)
Öğle yemeği (12.30-13.00)
150 gram ızgara balık fileto veya beyaz et (derisiz)
Bol limon ve sarımsaklı semizotu
Maydanoz, roka ve tere salatası
Ara öğün (15.00)
1 adet kabuklarıyla armut
1 fincan rezene çayı
5-6 adet çiğ badem
Akşam yemeği (18.00)
1 veya 2 kâse mevsime uygun sebze çorbası (Unsuz ve patatessiz)
3 ceviz içi
Akşam acıkanlara (21.00)
1 porsiyon az şekerli meyve
8-9 adet yeşil erik
4-5 adet çilek olabilir
3. GÜN
Kahvaltı öncesi tarif
Yarım tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Su
Kahvaltı(08.30-09.00)
1 ince dilim tam çavdarlı ekşi mayalı ekmek
3 tatlı kaşığı çökelek(Lor değil)
2 adet saplarıyla beraber maydanoz ve mevsim yeşillikleri (Üzerine 1 çay kaşığı çörek otu ve zeytinyağı, içerisine 2-3 adet doğranmış acı biber)
Öğlen yemeği (12.30-13.00)
4 orta boy kadar yağsız köfte
3-4 adet közlenmiş sivri biber
Bol limonlu maydanoz-roka salatası
Ara öğün (15.00)
1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt içine 6-8 adet çilek doğrayın ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyin
1 ya da 2 fincan rezene çayı
Akşam yemeği (18.00)
5-6 yemek aşığı pazı ile pişmiş yeşil mercimek
Yeşil salata
Salatalara domates, havuç ve patates eklemeyin
Ara öğün (21.00-21.30)
1 adet toz tarçın serpilmiş yeşil elma
2-3 adet ceviz
4. GÜN
Kahvaltı öncesi
Ilık su içerisine elma sirkesi
Kahvaltı (10.30-11.00)
2 ince dilim ananas ve 1 adet kividen
Hazırlanmış meyve salatası
Üzerine
3-4 adet ceviz içi
1 çay kaşığı dolusu toz tarçın
4 çay kaşığı az yağlı yoğurt
Akşam( 18.00)
Kağıtta bol yeşillik ile pişmiş balık fileto
(150 gram derisiz, beyaz et)
Bol limonlu roka ve soğanlı salata
Akşam (21.00)
4 adet esmer kuru kayısı
15-20 adet sarı leblebi
5.GÜN
Kahvaltı öncesi
Yarım tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Su
Kahvaltı (10.30-11.00)
1 dilim ekşi maya tam çavdar ekmeği
3 yemek kaşığı çökelek peyniri (lor değil)
Üzerine
1 çay kaşığı çörek otu
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı biber
8-9 adet yağsız tuzsuz zeytin
1 tatlı kaşığı ham bal
1 adet katı haşlanmış yumurta
Akşam (18.00)
1 büyük kâse soğan çorbası
Yarım ızgara tavuk göğüs (derisiz)
Bolca söğüş, roka, tere, kuzukulağı, maydanoz, dereotu, marul, salatalık(Üzerine bol limon)
Orta boy haşlanmış kabuklu orta boy patates
6.GÜN
Kahvaltı (10.30-11.00)
4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
2 yemek kaşığı glutensiz yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu
2 yemek kaşığı mısır gevreği
1 kahva kaşığı toz tarçın
3 adet ceviz
Akşam (18.00)
1 veya 2 kâse sebze çorbası, zencefilli kabak çorbası olabilir
1 orta boy ızgara balık
Yarım haşlanmış patates
Gece bir avuç vişne tüketilebilir
7. Gün
Kahvaltı (10.30-11.00)
1 dilim ekşi mayalı tam çavdarekmeği
3 yemek kaşığı çökelek peyniri (lor değil)
Üzerine;
1 çay kaşığı çörek otu
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı biber
8-9 adet yağsız zeytin
1 adet haşlanmış yumurta
Akşam (18.00)
1 orta boy ızgara et
4 yemek kaşığı siyez bulguru
3-4 adet közlenmiş sivribiber
Az zeytinyağlı fasulye