3. Gün iftar menüsü! Bugün ne pişirsem diyenlere en nefis menü

Bugün ne pişirsem diyenler için 3. gün iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menüsünde domates çorbası, fırında makarna, tavuk şinitzel, tiramisu, narlı salata tarifi yer alıyor. İftara kolay menü arıyorsanız bu tarifler tam size göre. Özellikle hafif tatlı arıyorsanız tiramisu iftarınızı lezzetlendirebilir. İşte 3. Gün iftar menüsü...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazanda her gün iftar menüsü hazırlığı yapanlar 3. Gün iftar menüsünü araştırıyor. Mutfakta bugün ne pişirsem diye kararsız kaldıysanız evinizdeki malzemeleri değerlendirebileceğiniz bir iftar menüsü çıkarabilirsiniz. 3. Gün iftar menüsünde domates çorbası, fırında makarna, tavuk şinitzel, tiramisu ve narlı salata tarifi hazırladık.

İftar menüsünde en çok aranan tarifler salatalar ve tatlılar oluyor. Hafif bir tatlı ve farklı bir salata tarifi menünüzün lideri olabilir. Zeytinyağlılar ve mezeler ise sofranın jokeri gibidir. Onlar yemeklerin süsüdür. İşte 3. Gün iftar menüsü...

DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet domates veya bir kavanoz domates sosu

1 çay bardağı süt

Yarım yemek kasığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

3 yemek kaşığı dolu dolu un

Tuz ve karabiber

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

KAŞARLI DOMATES ÇORBASI TARİFİ

1. Domates çorbası tarifi için önce domatesleri robottan geçirin. Bir tencereye yağı koyun ve üzerine domatesleri ekleyin. Soteledikten ve domatesleri öldürdükten sonra salçayı ekleyin. Kapağını kapatın ve birkaç dakikanın ardından unu da ekleyip hızlıca karıştırın. (Domates sosu olanlar doğrudan sosu da kullanabilir)

2. Daha sonra sıcak suyu da yavaşça ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Domates çorbası kaynayınca bir su bardağı süte çorbadan bir kepçe koyup sütün kıvamını çorbaya uygun hâle getirin. Domates çorbasının püf noktası burasıdır.

3. Ardından yavaşça ilave edip karıştırın. Çorba kaynayınca iki dakika daha kaynatıp tuzunu karabiberini ekledikten sonra kaşarla süsleyerek servis yapabilirsiniz. İsteyenler bir diş sarımsak da rendeleyebilir. Domates çorbası menüye hazır. Afiyet olsun...

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA TARİFİ

Önce makarnayı bildiğiniz gibi haşlayın. Ardından makarnayı süzün ve bir borcama alın. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar rendeleyin ve fırına sürün. İstediğiniz düzeyde kızarınca akşam yemeğine alabilirsiniz. Afiyet olsun...

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı tuz

İsteğe göre karabiber

BEŞAMEL SOS TARİFİ

Beşamel sos tarifi için tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin ve kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Topak kalmaması gerekiyor. Tuzunu ve isteğe göre karabiberi ekleyin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Yemeklerinize kullanabileceğiniz beşamel sosunuz hazır.

BEŞAMEL SOS HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Tavuk ve et yemeklerinde, makarnada, mantarda, lazanyada ve diğer patlıcan türü yemeklerinizi beşamel sosunuzu lezzetlendirebilirsiniz.

BEŞAMEL SOS SERVİS ÖNERİSİ

Beşamel sosun üzerine kaşar rendeleyebilir. Onun üzerine minik minik tereyağı parçaları koyarsanız daha güzel kızaracaktır.

TİRAMİSU İÇİN MALZEMELER

1 paket sade pandispanya keki

1 adet üçü bir arada kahve

Kakao

Muhallebisi için;

2, 5 bardak süt

200 gr labne peyniri

3 tepeleme yemek kaşığı un

3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

TİRAMİSU TARİFİ

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle muhallebisini yaparak başlayın. Derin bir tencerenin içerisinde süt, un ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kabarcıklar oluşunda ocaktan alıp içerisine vanilyayı ilave edin. 15 dakika kadar soğumaya bıraktıktan sonra labne peynirini ekleyip çırpın.

Kahveyi bir su bardağının içerisinde sıcak su ile eritin. Pandispanya kekini hazırladığınız kahveli su ile ıslatın.

Soğuyan muhallebinin yarısını 1 tane pandispanyanın üstüne dökerek yayın. Diğer pandispanya kekini üzerine koyarak kalan muhallebiyi de üzerine dökün ve güzelce yayın. Tatlının en üst kısmına istediğiniz miktarda kakao serpin ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

TİRAMİSU ÖNERİSİ

Tiramisu üzerine kakao dökülür. Ama kakao sevmeyenler kakao ile birlikte fıstık, bisküvi kullanarak kakao tadını biraz azaltabilir.

TAVUK ŞİNİTZEL TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 parça tavuk göğüs eti

2 adet yumurta

Galeta unu

Un

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TAVUK ŞİNİTZEL TARİFİ

Tavukları ortadan ikiye kesin. Fileto bıçağı kullanırsanız işiniz kolaylaşır. Tezgaha buzdolabı poşetini açın ve üzerine tavuk filetoyu yerleştirerek tekrar üzerini buzdolabı poşeti ile kapatın. Et döveceği ile filetonun her iki tarafını da inceltin. Diğer tavuk etlerine de aynı işlemi yapın.

Bir tabak içerisine yumurtaları alın, üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek çırpın. Tavukların iki yüzünü önce una ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın. Tüm tavuklara sırası ile aynı işlemi uygulayın.

Tavaya biraz sıvıyağ dökün ve kızdırın. Ardından hazırladığımız tavuk filetoları yağda çevirerek kızartın. Kızaran şinitzelleri servis tabağına alın. Tavuk şinitzel sunuma hazır. Afiyet olsun...