3 farklı ek gıda tarifi! Bebeklerin gelişimini destekleyen mama tarifleri

Anneler ek gıdaya geçen bebeklerine verecekleri yiyecek konusunda kararsızlığa düşüyor. Bebekleri besleyen ve geliştiren mamalar nasıl yapılır? İşte püre formda hazır olan ek gıda tarifleri...

Bebeklere gerekli vitamin ve mineral desteği sağlayan tarifleri sizler için derledik. Peki en sağlıklı mamalar nasıl yapılır? İşte birbirinden şifalı ek gıda tarifleri...

BEBEK İÇİN EN KOLAY MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler

1 tatlı kaşığı pirinç unu

1 su bardağı su

Rendelenmiş mevsim meyvesi (Elma, armut, muz vb.)

Küçük bir tencereye bir bardak su ve 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyup sürekli karıştırarak pişirin. Pişince ocaktan alın, içerisine cam rendede rendelenmiş meyveyi katıp iyice karıştırın. Afiyet olsun.

BEBEKLER İÇİN KİLO ALDIRAN BESLEYİCİ BEBEK MUHALLEBİSİ

Malzemeler

1 çay bardağından bir parmak eksik keçi sütü veya inek sütü (1 yaş öncesi için süt değil su kullanılmalı.)

2 tatlı kaşığı irmik

1 adet kuru hurma

1 adet ceviz veya 2 adet badem

2 adet fındık

2 çay kaşığı kadar harnup pekmezi

Küçük bir tencereye bir çay bardağın bir parmak eksik süt ve 2 tatlı kaşığı irmiği ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp bir kaç dakika boyunda kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Karışım pişince ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz. Hurmayı küçük küçük doğruyoruz, cevizleri ve fındıkları havanda dövüyoruz. Muhallebinin içerisine hurma, ceviz ve fındıkları katıp son olarak harnup pekmezi ekliyoruz. Dilerseniz hurma yerine istediğiniz zaman kuru incir, kuru üzüm, muz, armut kullanabilirsiniz.

BEBEK İÇİN İRMİK VE PİRİNÇ UNLU BEBEK MUHALLEBİSİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı irmik

1 tatlı kaşığı pirinç unu

1, 5su bardağı su ( Bebek 1 yaşından büyükse süt)

1 çay kaşığı havanda ezilmiş ceviz

1 tatlı kaşığı pekmez

Yarım elma püresi

Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı irmik ve 1,5 su bardağı suyu alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca ocağın altını kısıp pirinç unu ve elma püresini katıyoruz. 5 dakika daha karıştıralım, piştikten sonra ocağın altını kapayıp ılımaya bırakalım. Muhallebi ılık hale gelince 1 çay kaşığı ceviz ve 1 tatlı kaşığı pekmezi katıp iyice karıştırın.