3 farklı Brüksel lahanası tarifi

Brüksel lahanası tarifi merak ediliyor. Akşam yemeğine sebze tercih edenler Brüksel lahanasını kullanarak ortaya nefis yemek tarifi çıkarabilir. Brüksel lahanasını etli ya da etsiz olarak pişirebileceğiniz gibi Brüksel lahanası graten de yapabilirsiniz. İşte Brüksel lahanası tarifi ve malzemeleri...

Sebze yemekleri denilince akla ilk gelenlerden biri de Brüksel lahanası tarifi. Peki, Brüksel lahanası nasıl pişirilir? Hem ufak hem de sevimli görülen bu sebzenin sunumu da kolay. Akşam yemeğine hâlâ karar veremediyseniz Brüksel lahanasıyla nefis yemek tarifleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Brüksel lahanasını etli ya da etsiz olarak pişirebileceğiniz gibi Brüksel lahanası graten de yapabilirsiniz. Ayrıca salata olarak tüketenler de bulunuyor. Antioksidan bakımından zengin olan ve C vitamini deposu olan Brüksel lahanası tarifleri haberimizde...

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ MALZEMELERİ

Kuşbaşı dana eti

Brüksel lahanası

Sıcak su

Kuru soğan

Kırmızı kapya biber

Biber salçası

Limonun suyu

Tuz ve istenen baharatlar

BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Brüksel lahanası tarifi için önce Brüksel lahanalarının saplarından ayırın ve uzunlamasına ikiye bölüp yıkayıp süzgeçte bekletin.

Geniş bir tencereye etleri koyup, orta ısılı ateşte zeytinyağını ekleyin etleri kavurun.

Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin, sıcak suyu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Etler suyunu tamamen çekince salçayı, ince halka doğranmış kapya biberi ve Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin.

Sık sık karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin. Tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Brüksel lahanası sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun.

ETSİZ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Etsiz Brüksel lahanası için malzemeler arasında kuru soğan, Brüksel lahanası, havuç, patates, salça, sarımsak, karabiber, zeytinyağı ve tuz yer alıyor.

Etsiz Brüksel lahanası için lahanaları temizleyip bol su ile yıkayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Ardından patates ve havucu soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin. En son lahanaları da ekleyip kavurun. Üzerine salça, karabiber, tuz ve bir miktar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun...

BRÜKSEL LAHANASI GRATEN TARİFİ

Brüksel lahana graten tarifi için malzemeler

Patates

Brüksel lahanası

Krema, süt, kaşar, tuz ve karabiber

GRATEN BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Brüksel lahanası graten tarifi oldukça kolay. Öncelikle patatesleri soyun ve yuvarlak kesin. Bir tencereye süt, krema ve patatesleri alın. Tuzu ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın. Brüksel lahanalarının da üst dallarını kopararak temizleyin.

Bir tencerede su kaynatın, şeker, tuz ve lahana ilave edin ve lahanaları pişirin. Bir borcama patatesleri alın, lahananın suyunu süzün ve patatesin olduğu tencereye ekleyin.

Artan kremayla iyice karıştırın ve borcamdaki patateslerin üzerine yayın. Üzerine kaşar serpin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. Brüksel lahanası sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...

KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Kıymalı Brüksel lahanası tarifini de etli Brüksel lahanası tarifi gibi pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken et yerine kıyma koymak.

Geçmeyen öksürük için 3 içecek

Aşk ve ilişki testi! Aşık olacağınız kişide en çok aradığınız özellikleri söylüyoruz

"Yengeç nasıl pişirilir?" diyenlere en lezzetli iki yengeç tarifi

Çay yanına kalem böreği tarifi