Sebze yemekleri denilince akla ilk gelenlerden biri de Brüksel lahanası tarifi. Peki, Brüksel lahanası nasıl pişirilir? Hem ufak hem de sevimli görülen bu sebzenin sunumu da kolay. Akşam yemeğine hâlâ karar veremediyseniz Brüksel lahanasıyla nefis yemek tarifleri ortaya çıkarabilirsiniz.
Brüksel lahanasını etli ya da etsiz olarak pişirebileceğiniz gibi Brüksel lahanası graten de yapabilirsiniz. Ayrıca salata olarak tüketenler de bulunuyor. Antioksidan bakımından zengin olan ve C vitamini deposu olan Brüksel lahanası tarifleri haberimizde...
ETLİ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ MALZEMELERİ
Kuşbaşı dana eti
Brüksel lahanası
Sıcak su
Kuru soğan
Kırmızı kapya biber
Biber salçası
Limonun suyu
Tuz ve istenen baharatlar
BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ
Brüksel lahanası tarifi için önce Brüksel lahanalarının saplarından ayırın ve uzunlamasına ikiye bölüp yıkayıp süzgeçte bekletin.
Geniş bir tencereye etleri koyup, orta ısılı ateşte zeytinyağını ekleyin etleri kavurun.
Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin, sıcak suyu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Etler suyunu tamamen çekince salçayı, ince halka doğranmış kapya biberi ve Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin.
Sık sık karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin. Tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Brüksel lahanası sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun.
ETSİZ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ
Etsiz Brüksel lahanası için malzemeler arasında kuru soğan, Brüksel lahanası, havuç, patates, salça, sarımsak, karabiber, zeytinyağı ve tuz yer alıyor.
Etsiz Brüksel lahanası için lahanaları temizleyip bol su ile yıkayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Ardından patates ve havucu soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin. En son lahanaları da ekleyip kavurun. Üzerine salça, karabiber, tuz ve bir miktar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun...
BRÜKSEL LAHANASI GRATEN TARİFİ
Brüksel lahana graten tarifi için malzemeler
Patates
Brüksel lahanası
Krema, süt, kaşar, tuz ve karabiber
GRATEN BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ
Brüksel lahanası graten tarifi oldukça kolay. Öncelikle patatesleri soyun ve yuvarlak kesin. Bir tencereye süt, krema ve patatesleri alın. Tuzu ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın. Brüksel lahanalarının da üst dallarını kopararak temizleyin.
Bir tencerede su kaynatın, şeker, tuz ve lahana ilave edin ve lahanaları pişirin. Bir borcama patatesleri alın, lahananın suyunu süzün ve patatesin olduğu tencereye ekleyin.
Artan kremayla iyice karıştırın ve borcamdaki patateslerin üzerine yayın. Üzerine kaşar serpin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. Brüksel lahanası sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...
KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ
Kıymalı Brüksel lahanası tarifini de etli Brüksel lahanası tarifi gibi pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken et yerine kıyma koymak.