3 dakikada hazır olan kaşarlı gözleme tarifi! Çay eşliğinden çok sevilen kaşarlığı gözleme tarifi

Kaşarlı gözlemeyi hızlıca yapabilirsiniz. 10 dakikada hazır olabilen gözleme doyuruyor. Peki enfes kokulu gözleme nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kahvaltıların en sevile tariflerinden biri de gözleme. İçerisine kaşar peyniri, patates veya kıyma girebilen gözleme kaç adımda yapılır? İşte detaylar...

Hızlıca pişen gözlemenin püf noktası arkalı önlü pişmesi. Peki kaşarlı enfes gözleme nasıl yapılır?

KAŞARLI GÖZLEME TARİFİ

3.5 su bardağı un

1.5 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

İçi için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Piştikten sonra üzerine;

Tereyağ

YAPILIŞI

Un, tuz ve sıvı yağı yoğurma kabına alın ve içerisine yavaş yavaş ılık suyu ilave edip yoğurun.

Kıvamının güzel olması için en az 7-8 dakika yoğurun ve üzerini örtüp 45 dakika dinlendirin.

İçerisinde maya yok ama dinlendirin. Açılırken kolay ve yırtılmadan açılacak.

Daha sonra 6 bezeye ayırıp sırasıyla hafif un serperek oklava ile açabildiğiniz kadar açın fazla ununu silkeleyip içine kaşar koyup kapatın.

İyice ısınan tavada arkalı önlü pişirin, dikkatli olun hemen pişiyor yanmasın.

Ocaktan aldıktan sonra üzerine tereyağ sürün sıcak sıcak tüketin afiyet olsun ��.