3 dakika demlenmesi yeterli! İftar sonrası bir bardağı mide şişkinliğini alıyor

İftar sonrası hazımsızlık ve şişkinlik birçok kişinin yaşadığı bir sorun. Rezene çayı ise iftar sonrası içildiğinde sindirimi rahatlatıyor. Peki rezene çayı nasıl yapılır? Rezenenin faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

Rezene mide dostu bir çaydır. 3 dakika demlenmesi yeterli olan rezene çayı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

REZENE ÇAYI NASIL YAPILIR?

Rezene çayını demlemek için 2 çay kaşığı ezilmiş ya da öğütülmüş rezene tohumu ve 1 bardak su kafidir. Kaynayan suya öğütülmüş rezene tohumları eklenmelidir. Yaklaşık 5 dakika kadar çayın demlenmesi beklenmelidir. Çay demini aldıktan sonra servis edilir.

Toksinleri vücuttan atar.

Tansiyonu dengede tutar.

Kan basıncını dengeler.

Göz sağlığına iyi gelir.

Sivilce ve akneyi önler.

Tokluk hissi vererek zayıflatır.

Gastrit ve ülsere iyi gelir.

Kramplı sancıları önler.