3 çırpmalık lezzet! Kahvaltılık omlet tarifi: En hızlı o sofrada

Kahvaltılık omlet pratik bir lezzet olmasıyla biliniyor. Omleti katlamalı veya düz olarak da servis edebilirsiniz. Peki kahvaltılık omlet nasıl yapılır?

Basit bir tarif olan omletin püf noktaları neler? Omletin yumurtaları öncelikle bir kasede çırpılmalıdır. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İşte en kolay omlet tarifi...

KAHVALTILIK PRATİK OMLET TARİFİ

Omlet sabah öğünlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Kahvaltılık omletin pişmesi için tava ısınmalıdır.

Omlet yapmak oldukça kolay ve hızlı bir tariftir. İşte basit bir omlet tarifi:

Malzemeler:

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı)

Tuz ve karabiber (damak tadınıza göre)

1 tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

İsteğe bağlı malzemeler: peynir, maydanoz, domates, biber, mantar vb.

Yapılışı:

Yumurtaları Çırpın:

Bir kaseye yumurtaları kırın. Süt eklemek isterseniz, bu aşamada ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberi de ekleyip bir çatal veya çırpıcıyla iyice karıştırın.

Tavayı Hazırlayın:

Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve tereyağını veya sıvı yağı ekleyin. Yağ eriyip tüm tavaya yayılınca tavanın altını kısın.

Omleti Tavaya Dökün:

Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün. Tavayı hafifçe eğerek yumurtanın her yere eşit dağılmasını sağlayın.

Pişirin:

Yumurtanın kenarları pişmeye başlayınca, tavanın ortasında hâlâ hafif sıvı bir kısım kalabilir. İsteğe bağlı malzemeleri (peynir, doğranmış sebzeler vb.) bu aşamada omletin üzerine serpin.

Katlayın veya Servis Edin:

Omleti dikkatlice ikiye katlayın veya düz şekilde servis edin. Alt kısmı altın sarısı bir renk alınca ocaktan alın.

Servis:

Omleti sıcak servis edin. Yanına bir dilim ekmek veya salata ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!